CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Plataforma reivindicativa dels treballadors/es del Pla Extraordinari d’Ocupacio 2010 de l’Institut de Cultura de Barcelona

Dimecres, 24 novembre, 2010

Reunits en assemblea convocada pel Comitè d'empresa, el 17 de novembre de 2010 al Palau de la Virreina el personal de l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) pertanyent al Pla Ocupacional 2010:

DENUNCIEM:

1) Que la formació que se’ns imparteix no correspon amb l’ocupació que desenvolupem incomplint la normativa per la qual hem estat contractats (Art. 12.1 de l’Ordre TRE/84/2010). És una formació generalista, inútil i fins i tot de continguts ofensius (cursos de compres per Internet de productes de luxe quan passem dificultats econòmiques, cursos sobre sensibilitat de gènere quan no es respecta la conciliació de la vida laboral i familiar, etc.).

2) Que no se’ns ha proporcionat informació sobre el contingut dels cursos ni dels seus horaris.

3) Que els horaris de classes no respecten els temps de descans perceptius després de la jornada de treball, ni s’ha atès a les necessitats de conciliació familiar de treballadors/es amb fills menors o amb feines de cura de persones grans, ni a la compaginació amb els estudis (universitaris, altres cursos formatius).

4) Que no s’ha donat informació a les persones que per llei estan eximides de la citada formació.

5) Que s’han donat les nostres dades personals a terceres empreses sense el nostre consentiment.

6) Que no se’ns ha donat resposta administrativa argumentada a les nombroses queixes que hem formulat àdhuc a una carta col·lectiva signada per la majoria dels treballadors i treballadores del Pla d’ocupació.

7) Que la formació actual és un negoci per a les empreses intermediàries en les que només els interessa el nombre dels assistents.

8) Que es culpabilitzi als aturats de la seva situació sota el discurs que els hi manca formació quan la causa evident es que s’han destruït els llocs de treball.

9) Que en molts casos els treballs asignats no corresponen al perfil acadèmic i professional pel que varem ser contractats i que les categories laborals estan, en alguns casos, per sota de la titulació acadèmica exigida pel lloc de treball.

REIVINDIQUEM:

1) Cap sanció per la no assistència a aquesta formació.

2) Formació adequada al nostre perfil acadèmic i professional, especialitzada i de qualitat.

3) Formació homologada gestionada i impartida per organismes públics: CIFOS, FP, Institut Obert de Catalunya, UOC (online), etc.

4) La rescissió dels contractes amb les empreses privades de formació.

Treballadors/es del Pla Extraordinari d'Ocupació 2010 de l'ICUB

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció