CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Ple Extraordinari de la CGT Catalunya, decidim la nostra acció sindical davant del Covid19

Divendres, 2 octubre, 2020

cartell_instagram.jpg

Seguint l’acord de la darrera plenària, s’ha convocat Ple Extraordinari pels propers 10 i 11 d’octubre a Lleida per a poder debatre sobre els aspectes socials i sindicals de l’actual crisi sanitària i econòmica i debatre com actuar.

El ple es realitzarà al MercoLLeida, que disposa d'un aforament per a 150 persones amb les restriccions actuals. L'espai es troba situat a l'Avinguda de Tortosa, 2 de Lleida, en un Ple Extraordinari que començarà a les 9.00h del matí i es preveu que es tanqui el diumenge.

La presa de decisió es realitzarà mitjançant un ple extraordinari de tots els seus sindicats que es reuniran a Lleida aquest dissabte 10 d'octubre. La realització del ple comporta que la decisió es trasllada al conjunt de les seves 18.000 afiliades i afiliats que, a través de les assemblees que hauran de convocar els diferents sindicats de la CGT de Catalunya, arreu del país, definiran el posicionament de l’organització sobre aquest punt.

La classe treballadora estem vivint una situació excepcional que, molt possiblement, es complicarà els propers mesos. El capitalisme està traslladant el cost de la crisi del coronavirus als i les treballadores, en forma d’ERTOs, ERO’s i de subsidis públics a empreses privades. També està aprofitant la crisi per adoptar mesures que feia temps que tenien previstes, com la concentració empresarial, el tancament i deslocalització de plantes productives, canvis en la regulació laboral i en les formes de treball, etc. Els ERO’s de la Nissan i altres empreses del sector de l'automobil com Saint Gobain, Acciona, etc, en són alguns exemples, com també les exoneracions rècord de cotitzacions concedides a les empreses per part dels governs que presagien retallades imminents. Possiblement en aquest inicis de tardor veurem com moltes empreses aprofiten per fer xantatges als seus treballadors i empènyer-los a pactar retrocessos a les seves condicions de treball i de vida. Assistirem també a un increment de l’atur i a una extensió de la precarietat que ja colpeja especialment a dones, joves i migrants.

Com a organització sindical compromesa amb la defensa de la classe treballadora i amb la transformació de la societat, des de la CGT caldrà que donem una resposta clara i contundent a aquestes situacions. Aquesta resposta l’haurem de construir entre totes i tots els afiliats de l’organització: analitzant la situació, pensant propostes d’actuació i estratègies. Per aquesta raó, el Comitè confederal de la CGT de Catalunya ha aprovat la realització d’un ple confederal extraordinari el cap de setmana dels dies 10 i 11 d’octubre amb un punt únic a l’ordre del dia:

- La resposta sindical i social de la CGT de Catalunya a les diferents mesures derivades de l’estat d’alarma de març-juny de 2020

Els i les treballadores no ens quedarem passives mentre ens volen fer pagar una crisi que, també, ho és del sistema. La CGT de Catalunya construïm la resposta per portar la lluita als carrers i a les empreses després de l’estiu.

Com sabem la situació epidemiològica
requereix que es prenguin algunes mesures, en aquest sentit informem:
-S'ha demanat que cada sindicat enviï un màxim de dues persones delegades per reduir l’aforament.
-S’establiran protocols sanitaris (obligatorietat mascareta en espai tancat, gel
hidroalcohòlic, altres indicacions).

Relatiu a la normativa legal, el límit establert per la Generalitat permet la concentració de més de 6 persones establint excepcions en aquest sentit per actes lúdics, religiosos o culturals. La llibertat sindical és un dret fonamental que no pot ser eliminat per una normativa autonòmica, per tant actuarem amb normalitat.

Sense cap dubte, aquestes incomoditats ens afecten en el dia a dia, però és un signe més de l’afectació que està tenint la situació i la necessitat que tenim de debatre com respondre a les diferents conseqüències que vivim i viurem com a classe treballadora.

Mapa del Ple Extraordinari
20200929_mapa_ple_confederal.jpg

cartell_instagram.jpg

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció