CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Polítiques criminals per a les persones més desprotegides

Divendres, 14 febrer, 2014

El 6 de febrer es produïa en la frontera que separa Ceuta del territori marroquí una gran tragèdia, una altra més, protagonitzada per les persones que sobreviuen en les muntanyes marroquines properes a les tanques de la vergonya que l'Estat espanyol (fidel servidor dels seus amos europeus) ha aixecat per a "protegir" a la Unió Europea dels desheretats que intenten accedir a ella.

A Ceuta han mort 15 immigrants quan intentaven entrar nedant en territori sota jurisdicció de l'estat espanyol, el blindatge de la frontera incloent la ignomínia de les fulles de navalles els ha impulsat a intentar-lo d'aquesta manera tan desesperada. Immigrants econòmics i polítics que fugen de la misèria, molts d'ells segurament amb dret d'asil, a qui no es permet si més no la possibilitat de sol·licitar-lo.

Les declaracions del Ministre de l'Interior, en les quals reconeix que “de vegades” es podien produir expulsions il·legals per part de la Guàrdia Civil, ens omplen d'indignació per l'inadmissible que qui se suposa és el garant de la legalitat vigent obviï el seu compliment.

La CGT exigeix que s'obri una investigació sobre l'actuació de la Guàrdia Civil en aquest cas, que s'esclareixi si, com sostenen les ONGs que estan allí treballant en l'acolliment i assistència d'aquestes persones, hi ha hagut trets de bales de goma mentre els immigrants estaven a l'aigua, la qual cosa seria un fet gravíssim i la vulneració de totes les lleis sobre drets humans, i que es depurin responsabilitats inclosa la dimissió del Ministre de l'Interior, com responsable últim de l'actuació de les Forces de Seguretat de l'Estat.

Des de la CGT denunciem les polítiques criminals de la Unió Europea en matèria d'Immigració i Estrangeria, per a impedir, que arribin al seu territori qui vénen fugint del terror, la fam i la misèria secular, a la qual han estat condemnats/des, per règims corruptes i dictatorials, però sobretot pel neocolonialisme feroç de les elits de l'occident opulent, que saqueja els seus països i els ven la imatge del paradís capitalista, donant-los després amb la porta en els nassos quan pretenen accedir a ell.

Per tot això, des de la CGT, exigim:

Que s'obri una investigació sobre l'actuació de les forces de seguretat de l'estat en aquest assumpte i es depurin responsabilitats.

La immediata derogació de les Lleis d'Estrangeria, causants de totes aquestes tragèdies.

La lliure circulació de les persones.

La CGT iniciarà accions legals per a exigir les responsabilitats que poguessin derivar d'aquestes actuacions dels Cossos de Seguretat de l'Estat.

PAPERS PER A TOTS/ES

CAP PERSONA ÉS IL·LEGAL

Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT

http://www.rojoynegro.info/articulo/agitaci%C3%B3n/pol%C3%ADticas-criminales-las-personas-m%C3%A1s-desprotegidas