CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Posició de la Federació d’Ensenyament de la CGT davant la sentència del TSJC

Dimecres, 7 setembre, 2011

Davant la recent sentència del TSJC, la CGT d'Ensenyament vol manifestar:

1.- La CGT defensa l’escola pública catalana emprant el català com a llengua vehicular i, en conseqüència, el model conegut com a immersió lingüística que qüestiona la sentència.

2.- La CGT Ensenyament rebutja la sentència i qualsevol intent de separació dels infants als nostres centres per motius de la llengua vehicular que s’utilitza en la seva escolarització. La sentència obeeix a la voluntat d’un sector de l’aparell judicial –molt proper al PP- que vol introduir una involució en el reconeixement dels drets nacionals com a poble.

3.- La CGT fa una crida al professorat i a les famílies a defensar el català com a llengua vehicular per tots i totes les alumnes i exigeix al Govern de la Generalitat rebutjar i incomplir la sentència.

4.- No volem deixar passar el fet que des del mateix Govern, que ara es queixa de la sentència en defensa del català, s’estigui aplicant sobre els centres una retallada dràstica de recursos que amenaça el model d’escola pública i la cohesió social: es redueixen les aules d’acollida concebudes com un recurs de les escoles i dels instituts per facilitar l'adaptació escolar de l'alumnat nouvingut des de la promoció, entre altres coses, de l'aprenentatge de la llengua catalana; els recursos per al foment de la lectura a través del projecte Punt Edu en les biblioteques escolars; i, es retallen dotacions econòmiques i plantilles.

Federació d'Ensenyament CGT Catalunya

www.cgtcatalunya.cat/cgtense

Attached documents