CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Posicionament de CGT després de l’atemptat de Barajas

Dimarts, 9 gener, 2007

L'evidència sempre brutal de la mort, utilitzada de manera deliberada com a exhibició de força, condiciona una vegada més la voluntat i el debat a la nostra societat. L'atemptat d'ETA implica la vigència d'una estratègia que reprodueix en si mateixa alguns dels caràcters més durs i odiosos del poder, contribuint a enfortir-los.


La CGT, ferma lluitadora pels drets i les llibertats a nivell individual i col·lectiu, i convençuda que els fins estan implícits en els mitjans, vol mostrar el seu rebuig cap aquest atemptat que ens torna a un escenari condicionat pel debat sobre la utilització de la violència alhora que relativitza la profunditat dels problemes que pateix la societat.

La brutalitat d'aquestes morts no ens fa oblidar no obstant la vigència de la resta d'altres comportaments i actes que condicionen de manera igualment brutal el nostre present. En aquest sentit, el nostre rebuig i la nostra denúncia han d'estendre's cap a l'actuació d'una dreta en si mateixa extrema que pretén, des de la seva superba autoritària, retrògrada i capitalista, soterrar la veritat dels milers d'empresonats, exiliats i assassinats per una dictadura de dècades els responsables de la qual continuen exercint el poder. La ineficàcia interessada d'una esquerra que es refugia en la gestió administrativa de l'estat, completament allunyada de la realitat diària de la majoria social. El cinisme d'uns agents socials que es beneficien estructuralment de la seva autodecidida passivitat i complaença. La responsabilitat d'uns mitjans de comunicació exclusivament al servei dels interessos del capital que els sosté. La injustícia d'un sistema que s'alimenta de la brutalitat de l'explotació i de la repressió; dels milers de persones que moren cada dia als centres de treball, als filats de les fronteres, als camps de refugiats..., per culpa de l'ambició insaciable del capital, de la violència masclista, de l'autoritarisme...

La constatació de la nostra condemna a l'atemptat de Madrid no oblida ni eludeix la constatació del conjunt de responsabilitats que concorren en els profunds problemes de què quotidianament som víctimes tots els treballadors i treballadores.

La coincidència sinistra que les víctimes siguen dos treballadors d'origen indígena a milers de quilòmetres de la seva terra natal posa així mateix de manifest totes i cada una de les brutalitats i complicitats denunciades.

En funció de tot això volem convertir el nostre rebuig a l'atemptat en una aposta, més enllà de dates i circumstàncies, per una societat més lliure i igualitària en la que la burocràcia siga substituïda per la participació, el control de la informació per un debat sense condicions, l'explotació pel repartiment de la riquesa, l'oblit intencionat per la memòria i la dignitat de totes les víctimes. Una societat en la qual poder exercir i desenvolupar de manera compatible els drets i llibertats individuals amb els drets i llibertats col·lectius. Sense coaccions ni violències de cap tipus.