CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Posicionament de CGT-Diputació sobre l’afer Matas

Dijous, 1 març, 2012

Un text de la nostra secció sindical sobre el recent cessament del coordinador general de la Diputació de Barcelona, Josep Maria Matas, investigat per la fiscalia per haver robat, presumptament, prop d'un milió d'euros de l'Associació Catalana de Municipis. Segons algunes informacions, Matas hauria facturat des d'una empresa de la seva propietat més de 900.000 euros a l'Associació Catalana de Municipis quan era secretari general d'aquesta entitat. Josep Maria Matas, que era mà dreta del president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, només ha estat quatre mesos en el càrrec.

És això...

Com sabeu, des de la secció sindical de la CGT portem anys denunciant una deriva organitzativa absolutament irracional a la Diputació de Barcelona, que ens ha dut a haver de suportar una hipertròfia d'alts càrrecs que només es justifica per la voluntat d'alguns d'aprofitar recursos que són de totes i tots els ciutadans per a alliberar personal polític, i que res no té a veure amb l'eficàcia del servei públic. Denunciar això, però, sempre ha estat --i ho continua essent-- predicar en el desert, i mai no ha causat el més mínim efecte en aquelles i aquells que manen a Can Serra i a Minerva, els quals sempre han considerat aquesta patrimonialització de l'administració pública per part dels partits com a quelcom "normal", quelcom que és el seu dret.

Com si amb això no n'hi hagués prou, les treballadores i els treballadors d'aquesta "casa" hem hagut de suportar encara les basques i la vergonya aliena que ens genera veure com alguns dels seus alts càrrecs semblen tenir greus dificultats per a diferenciar, en l'exercici de les seves funcions públiques, entre l'interès general i el seu interès particular. Nosaltres encara recordem, igual que molts de vosaltres, que no fa gaire temps hi va haver un vicepresident de la Diputació detingut i engarjolat, que va entrar emmanillat a declarar a l'Audiència Nacional de Madrid.

El que coneixem de l'"afer Matas" és el serial que s'ha publicat aquests dies als diaris, així com els comunicats que ha anat fent el servei de premsa de la Diputació. Els fets que s'han anat noticiant, i que es troben ara essent investigats per la fiscalia, són extremadament greus. Respectant la presumpció d'innocència que li correspon a qualsevol ciutadà davant una possible imputació penal, tot sembla indicar que aquests fets, que els tribunals s'encarregaran d'acreditar, constituiríen una vergonyosa operació de robatori massiu de diners públics (cal recordar que l'Associació Catalana de Municipis es finança principalment amb quotes dels municipis que en formen part).

Des de la CGT ens congratulem enormement que les treballadores i els treballadors de la Diputació no haguem de continuar patint la vergonya de veure el senyor Josep Maria Matas ocupant el càrrec de coordinador general d'aquesta corporació. L'única cosa que lamentem és que la seva dimissió/cessament no hagi estat fulminant i hagi trigat tantes setmanes a resoldre's. Considerem, en canvi, que el seu efímer pas per la Diputació ha estat ben pedagògic, atès que ha servit per a palesar de forma clara quina mena de gent és la que ens vé a predicar la necessitat de l'austeritat, la "racionalització" dels recursos, etcètera, etc.

Finalment, no volem acabar sense fer notar que, segons el nostre parer, l'excel·lentíssim senyor Salvador Esteve Figueras hauria d'assumir les responsabilitats polítiques que li corresponen per haver ignorat, en el millor dels casos, el presumpte enriquiment il·lícit del senyor Matas durant el seu període de president de l'ACM, i també per haver "fitxat" aquest lamentable personatge per a ocupar, per designació directa seva, ni més ni menys que la coordinació general de la Diputació de Barcelona.

Salut i... NI UN PAS ENRERE EN LA DEFENSA DELS SERVEIS PÚBLICS I DELS LLOCS DE TREBALL!

Secció sindical de la CGT a la Diputació de Barcelona

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció