CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Posicionament de la CGT de Catalunya davant les mobilitzacions convocades per CCOO-UGT el 23 de febrer

Dilluns, 22 febrer, 2010

ATUREM LES AGRESIONS ALS TREBALLADORS,

NOMÉS HI HA UN CAMÍ, LA VAGA GENERAL

La CGT estem a favor d'una sortida de la crisi que no perjudiqui als treballadors i treballadores. Per això entenem que les solucions reals, entre altres, haurien de ser el repartiment del treball, un salari mínim de 1.200 euros i la millora dels serveis públics (ensenyament, sanitat i transports). Les solucions de la CEOE van per un altre camí: abaratiment de l'acomiadament, major flexibilitat laboral, criminalització dels i les treballadores malaltes i mesures que han demostrat altres Reformes Laborals que són ineficaces.

Que els empresaris intentin explotar-nos més i millor no ens ha de sorprendre a ningú, però que des del govern es proposi allargar la vida laboral dos anys i ampliar el càlcul de les pensions deu anys més, ens sembla una demostració més de que el partit en el poder no està aplicant polítiques d’esquerres, l'exemple ho tenim en l'aplicació de la seva política fiscal, que afavoreix als que més tenen.

La CGT portem un any mobilitzant-nos contra els efectes de la crisi, que ha generat més de quatre milions de persones aturades en el conjunt l'Estat Espanyol, de les quals 600.000 a Catalunya. A més, actualment 1,2 milions de persones a l'Estat Espanyol no perceben salari, ni cap mena de subsidi, mentre hi ha empreses on s’apliquen ERO alhora que promouen hores extraordinàries. A l'altra cara de la moneda, en canvi, hi ha els beneficis supermilionaris de la banca i les caixes d'estalvis i els magres comptes de resultats de l'exercici del 2009 de les multinacionals.
Abans de l'anunci d'allargar l'edat laboral, aplaudit tant per empresaris i banquers com pel centre i la dreta política, la CGT vam proposar a totes les organitzacions sindicals reunions per a analitzar la situació i preparar una Vaga General, que servís per a aturar la sagnia d'acomiadament i preparar una resposta conjunta més enllà de la debilitat que suposa reaccionar empresa per empresa, obrir un debat en la societat i fer propostes que compensessin la situació, és a dir, que no recaiguessin en les costelles dels treballadors. Dels sindicats majoritaris només hem obtingut el silenci com a resposta.

Ara s'han convocat manifestacions a les principals ciutats de Catalunya. La CGT no hi serem com organització perquè no s’han posat en contacte amb nosaltres i perquè creiem que aquesta actuació té poc recorregut, com així ha succeït en múltiples d'ocasions. Tant de bo ens equivoquem! Malgrat això, hem rebut amb moderat optimisme aquesta mobilització, i estem a l'espera de que en el futur immediat sigui possible posar en comú propostes, objectius i un calendari de mobilitzacions. Molt ens temem que com gairebé sempre sigui la mobilització del 23 de febrer una posada en escena de cara a la galeria mediàtica i per, a continuació, signar executivament i sense contar amb els treballadors/es, una reforma Laboral que respongui en gran mesura al programa de la patronal. Esperem que no sigui així.

La CGT fa una crida als i les treballadors de Catalunya,
cap a la mobilització i a organitzar-nos en defensa dels nostres drets bàsics
,

Només ens deixen un camí, LA VAGA GENERAL

Secretariat Permanent. Comitè Confederal. CGT de Catalunya.

Barcelona, 18 de febrer de 2010

Attached documents