CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

PP i PSOE, junts pel lliure comerç, donen suport al TTIP i l’ISDS

Diumenge, 12 juliol, 2015

PP I PSOE JUNTS PEL LLIURE COMERÇ

El 8 de juliol, la gran coalició formada pels partits popular i socialista europeu ha donat llum verda a les negociacions del Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversió entre Estat Units i la Unió Europea (TTIP), així com a la inclusió del controvertit mecanisme de resolució de controvèrsies entre inversors i estats, ISDS.

Una vegada més el PSOE ens mostra la seva veritable cara neoliberal en votar, al costat del PP, en la votació del 8 de Julio al Parlament Europeu, a favor del TTIP i del seu Mecanisme de Resolució de Controvèrsies Inversor Estat (ISDS), sota l'eufemisme de variar el tipus de Tribunal d'Arbitratge.

El Partit Socialista, igual que el Partit Popular, són la sustentació, a l'Estat Espanyol, de les polítiques dissenyades per la Troika per segrestar la democràcia i lliurar-la "captiva i desarmada" al dictamen dels grans grups financers i de les transnacionals, al marge de l'interès general, dels drets humans i de la voluntat dels pobles.

Defensors a ultrança dels Tractats de Lliure Comerç, els "socialistes" de l'Estat Espanyol, serveixen fidelment els dictats dels seus amos, els grans Lobys econòmics sense importar-los les conseqüències de misèria, pèrdua de sobirania i de drets que, per a la ciutadania i la classe treballadora d'aquest país tindria la signatura i aplicació d'aquests tractats (TTIP-TISA-CETA.)

Amb els vots dels socialdemòcrates europeus, s'ha consumat una vegada més, la traïció als interessos dels pobles a els qui “aquests senyors” diuen representar. Si bé aquesta votació no és vinculant, possibilita que se segueixi negociant per part de la Comissió, sense ni tan sols tenir obligació de respectar aquesta resolució.

L'informe i les esmenes votades per la majoria del Parlament Europeu són una mostra de la retòrica manipuladora de les institucions europees. El Parlament recolza les negociacions i la signatura del TTIP, amb la inclusió de línies vermelles relatives als drets laborals, les normatives ambientals i la protecció de les persones consumidores, però aquesta votació del Parlament Europeu no té caràcter vinculant pel que aquestes línies vermelles, són sol discursos que emmascaren el veritable significat de la votació. D'igual forma, en el text de la resolució tampoc s'estableixen mecanismes que garanteixin la protecció d'aquests drets.

El nou text demana “un tribunal d'arbitratge diferent”, una indefinició perquè res canviï, ja que segueixen sent tribunals al marge dels tribunals ordinaris el que equival, al fet que les empreses puguin seguir litigant contra els Estats per atemptar contra els seus
beneficis esperats davant organismes privats.

Una vegada més el Parlament desoeix a la majoria de ciutadans i ciutadanes que han dit no al TTIP i al ISDS. En la votació, a través d'una “esmena de compromís” presentada pel grup social demòcrata europeu (S&D), s'ha permès la incorporació del
mecanisme de resolució de controvèrsies entre inversor i Estat (ISDS).

L'esmena només maquilla aspectes formals del mecanisme d'arbitratge, no obstant això aposta pels tribunals supranacionals que confereixen privilegis als inversors i a grans transnacionals estrangeres enfront de les polítiques democràtiques de cada estat.

Aquest exercici de fi cinisme, no hagués estat possible sense la col·laboració de la socialdemocracia europea, amb el PSOE al capdavant, ja que no hi ha hagut ni un diputat d'aquest partit que hagi trencat la disciplina de vot, com si ha succeït amb alguns eurodiputats francesos, alemanys, etc., de la bancada socialdemòcrata

10 de Juliol de 2015

Secretariat Permanent del Comitè Confederal
CONFEDERACIÓ GENERAL DEL TREBALL (CGT)

Attached documents

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció