CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Precinten l’emissor de LaTele a Collserola

Dissabte, 22 juny, 2013

Precinten l’emissor de LaTele

Una resolució de la Generalitat de Catalunya provoca l’interrupció de l’emissió de LaTele

Barcelona, 18 de juny de 2013.- El passat 14 de juny de 2013 va ser precintat de forma irregular l'emissor des d'on emet LaTele, pel canal 37 de la TDT, degut a una resolució del Director General de Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya que ha provocat que, a dia d'avui, l'emissió de LaTele continuï tancada.

Per procedir al precinte, divendres passat a les 13:30 una dotació dels Mossos d'Esquadra acompanyada per una inspectora de telecomunicacions i un tècnic van entrar per la força a la zona de Collserola on estan ubicats els equips pels que emet LaTele al canal 37 de la TDT.
Uns trenta minuts abans l'empresa encarregada de l'emissor, va rebre una trucada on s'informava de l'imminent precinte. D'aquesta manera s'eliminava que hi hagués una possible reacció.
Segons l'ordre de precinte, dirigit a l'empresa, "s'ordena el cessament de les emissions i el precinte provisional dels equips i instal·lacions utilitzades per a realitzar les emissions il·legals imputades d'acord amb l'article 60.1 de la Llei 7/2010, de 31 de març, General de la Comunicació Audiovisual". S'està treballant en presentar un recurs on es demanarà l'aixecament del precinte.

LaTele porta molts anys lluitant contra les adversitats legals i econòmiques que se li plantegen. A l'inici del projecte, al 2003, l’Assemblea per la Comunicació Social va treballar en l'objectiu d'aconseguir un marc legal per l'emissió dels mitjans comunitaris dins de l'espai radioelèctric. Tot i que es va aconseguir un reconeixement legal del dret a existir d'aquests mitjans sota la categoria de 'mitjans sense ànim de lucre' - recollit tant a la legislació catalana com a la de l'Estat espanyol- no hi ha vies per accedir a llicències d'emissió per a aquest tipus de mitjans. Això significa que, avui en dia, les ràdios i televisions comunitàries continuen en una situació de buit legal, marginalitat i indefensió; amb el dret però sense llicència.

Creiem que ara més que mai hem de seguir dotant-nos de mitjans de comunicació lliures que no depenguin de les administracions ni de les grans multinacionals. No deixarem d'excercir la necessitat individual i col·lectiva d'expressar opinions, crítiques i generar la nostra pròpia informació. #LaTeleNoEsSilencia.

Fins a poder reestablir les emissions per TDT continuarem amb la nostra tasca a través del web www.latele.cat.

Contacte:

LaTele
info@latele.cat
www.latele.c