CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Presentació a Barcelona del llibre de Dolors Marín “La Semana Trágica: Barcelona en llamas, la revuelta popular y la Escuela Moderna”

Dilluns, 16 març, 2009

Presentació del llibre "La Semana Trágica: Barcelona en llamas, la revuelta popular y la Escuela Moderna", a càrrec de l'autora de Dolors Marín.

20 de març, 19 h. a l'Espai Obert, c/Violant d'Hongria 71, Barcelona.

Dolors Marín recupera en el seu darrer treball la revolució que sacsejà Barcelona el 1909 i les circumstàncies al voltant de l'execució de Francesc Ferrer i Guàrdia, pedagog llibertari i creador de l'Escola Moderna.

L'origen de la revolta el trobem en la vaga general del juliol de 1909 per impedir que els reservistes embarquessin cap a la guerra al Marroc, fet que propicià un seguit de revoltes a Barcelona i altres poblacions en les que es cremaren esglèsies, escoles i convents. La revolta va representar una confrontació a peu de carrer de dues formes d'entendre la vida, el treball, la ciència i les relacions interpersonals, visibilitzant el descontentament social i noves formes d'organització com ara centres obrers, escoles i cooperatives.

La publicació d'aquest llibre coincideix amb les cel·lebracions del centenari d'aquest capítol de la cultura llibertària catalana i de l'organització de grups d'afinitat anarquista.

1909-2009, centenari de la Revolució a Barcelona i de l'assassinat de Ferrer i Guàrdia.

Organitzen: La Ciutat Invisible i Col·lectiu Negres Tempestes