CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Presentació a Lleida del documental i la guia didàctica “Entre l’anonimat i la resistència. Dones i Franquisme”.

Dimecres, 12 març, 2008

cartellProjeccio.jpg

Dijous 6 de març a les 19:30 a la Biblioteca Pública de Lleida,

la CGT de Ponent farà la presentació del documental "Entre l'anonimat i la resistència. Dones i franquisme", realitzat per Luis Antonio García, i a la que va associat una guia didàctica, per l'Educació Secundària.

En aquest audiovisual es planteja la presentació del franquisme des de la perspectiva de les dones espanyoles; per això tot el document (durada de 49 minuts) gira al voltant de les entrevistes realitzades a tres dones: l'Antonina Rodrigo i la Carmen Alcalde representen la resistència davant l'atropellament franquista; la Caterina Mateu és la representant de l'anonimat quotidià. Totes dues formes de supervivència van tenir lloc a Espanya durant la postguerra.

Es comença amb un recull de fotos d'aquesta época: pre, guerra i postguerra. Després tot un seguit de declaracions articulades al voltant de quatre capítols temàtics (l'exterior, l'interior, la convivencia i la pròpia vida) aniran desenvolupant tot el contingut dels quaranta anys de dictadura… Les seves mancances i la manca de respecte pels drets humans, principalment. Com a punt d'arribada, el documental finalitza amb una mena de reflexió estética amb format de peça dramàtica; es planteja com a resum de tot plegat una situació ideal en la qual la dona no només es presenta tal qual la tracta la societat… també fa una reflexió al voltant de la seva i de la situació de tothom.

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció