CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Es crea la Coordinadora de Treballadores Autònomes

Dimarts, 7 novembre, 2023

Aquest dilluns 6 de novembre s'ha presentat la Coordinadora de Treballadores Autònomes de CGT Catalunya. Es tracta d'una nova estructura que s'ha creat dins del sindicat per tal d'agrupar i vehicular les reivindicacions específiques d'aquest col·lectiu.

En un moment on l'externalització és la norma, cal cercar estratègies sindicals per tal de defensar els drets laborals d'unes treballadores que no troben cobertura, ni a la majoria de lleis laborals ni a la llei orgànica de llibertat sindical.

Lluny dels tòpics i de l'imaginari d'empresaris, emprenedors d'èxit i llibertat, les treballadores autònomes són un col·lectiu que es caracteritza per altes taxes d'explotació i de pobresa. Segons dades d'Hisenda, la renda anual mitjana de les treballadores autònomes no supera el Salari Mínim Interprofessional. Encara més, 1,4 milions de treballadores autònomes no supera els 700 euros d'ingressos mensuals. A aquests salaris de misèria se'ls sumen jornades interminables, inestabilitat en els ingressos, absència de vacances i un llarg etcètera.

La nova coordinadora de CGT neix per plantejar reivindicacions i solucions, entre les quals destaca la presentació d'unes tarifes mínimes per sectors en les què s'està treballant, una novetat, ja que les associacions professionals tenen prohibit publicar-ne per no vulnerar la "llei de la competència", una llei que des de la CGT considerem que no se'ls pot aplicar per la naturalesa de la seva organització.

 

Visita el web de la coordinadora: https://autonomes-cgt.cat/