CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Presentació de Hereu amb protesta inclosa dels conductors de TMB

Dimecres, 24 setembre, 2008

Durant l'acte de presentació que l'Alcalde, Jordi Hereu, ha fet avui dimarts 23 de setembre per a mostrar un nou panell informatiu de temps d'espera d'autobusos, una vintena de conductors de TMB han aprofitat per a denunciar sonorament, davant la premsa, la reducció de servei d'autobusos que des del 15 de setembre hi ha a la ciutat de Barcelona.


Els conductors han interromput l'acte de l'Alcalde repetides vegades i amb l'amb l'ajuda d'un megàfon han denunciat el doble llenguatge del consistori: D'una banda anuncia inversions en informació del servei d'autobusos i per un altre redueïx el servei sense informar a la ciutadania i rescindeix el contracte de 81 conductors de TMB.

Hereu ha hagut d'avançar la finalització del seu acte i ha optat per fer una passejada "estrenyermans" per la Barceloneta, però tampoc això ha pogut realitzar ja que els conductors de TMB l'han anat seguint, després d'una pancarta en la qual es podia llegir:: NO A LA REDUCCIÓ DE SERVEIS D'AUTOBUSOS. Finalment l'Alcalde ha optat per marxar-se del lloc dintre del seu cotxe oficial mentre els conductors li cridaven amb força la consigna de: MENYS DIRECTIUS I MAS AUTOBUSOS.


La negociació del Conveni d'autobusos de TMB s'embarranca fins que la Direcció no reestableixi el servei d'autobusos i asseguri la permanencia dels 81 conductors/es

El dilluns 22 de setembre, el Comitè de conveni va posar sobre la taula de negociació de conveni un ultimàtum a la Direcció d'autobusos de TMB: "O es recupera el servei que s'ha reduït desde el passat 15 de setembre i es garanteix la permanència a l'empresa dels 81 conductors/es que han estat treballant a l'estiu o les negociacions del proper conveni col·lectiu no avançaran."

El Comitè de conveni entèn que la reducció de servei d'una cinquentena de línies i la incògnita de quan entraran definitivament a l'empresa els últims conductors/es no és acceptable per poder dur a terme una negociació de conveni en condicions.

Hem dit, per activa i per passiva, que la reducció de serveis afectarà negativament als usuaris/es de Barcelona i als propis conductors/es.

La Direcció de TMB només ha contestat negant i mentint en relació a la reducció de servei.

D'aquesta manera, el Comitè de conveni ha cregut convenient donar aquest cop de puny a la taula de negociació en bé dels usuaris/es de Barcelona i de la plantilla de treballadors/es d'autobusos de TMB.

Més informació de la reducció de serveis a:

comitedescansos.blogspot.com/2008/09/notes-de-premsa-que-el-comit-de-conveni.html