CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Presentació de la Xarxa per la Sobirania Energètica el 5 de juliol a Alcanar

Dimarts, 1 juliol, 2014

Presentació Xarxa per la Sobirania Energètica a les Terres de l’Ebre i del Sénia

Local dels Serveis Agraris, Av. Catalunya 64, Alcanar

Dissabte 5 de juliol de 2014

La Xarxa per la Sobirania Energètica, es va crear el passat 5 d’octubre de 2013 a Girona per agrupar totes les entitats catalanes que treballen temes relacionats amb l’energia i que aposten per un canvi de model energètic.

Un aspecte que vol desenvolupar és precisament el retorn de la sobirania energètica a les comunitats i poder debatre els resultats de les experiències que s’han dut a terme en aquest sentit i les possibilitats tècniques i legals de tornar la producció i distribució d’energia al nivell municipal.

La Campanya 25 anys accident Vandellòs I, està duent a terme durant aquest any 2014 diferents actes que tenen com a objectiu denunciar l’ús de l’energia nuclear i donar alternatives a aquesta opció. La presentació de la XSE que fem a Alcanar respon a la necessitat d’estendre la Xarxa en el context de la campanya, a les Terres de L’Ebre i el Sénia i ens pot donar molta llum sobre altres maneres d’enfocar el model energètic i aportar solucions que evitin polítiques absurdes com la del projecte Castor que afecta en aquestes comarques.

La trobada tindrà un horari de 10’15 a 14h i comptarà amb el següent ordre del dia:

10:15 h. Benvinguda i salutació als assistents a la Jornada a càrrec de l’alcalde d’Alcanar. Presentació de la jornada a càrrec d’Eloi Nolla d’Ecologistes en Acció.

10:30 h. Jaume Castellà Som Energia de les Terres de l’Ebre i el Sénia. Cooperativisme energètic.

11:15 h. Roda de premsa presentació Xarxa per la Sobirania Energètica Terres de L’Ebre i Sénia.

11:30 h. Pablo Cotarelo de la Xarxa per la Sobirania Energètica i Ecologistes en Acció. Què entenem per Relocalització ?

12:15 h. Intervenció Xavier Prats de la Xarxa per la Sobirania Energètica de Tarragona i el Camp i membre de Som Energia-Tarragona. Recursos energètics.

13:00 h. Intervenció de la Plataforma Ciutadana en defensa de les Terres del Sénia. Actualitat sobre el CASTOR.

13:45 h. Valoració de la Jornada i cloenda.

15:30 h. Excursió a la Plataforma terrestre i mirada a la Plataforma marítima del CASTOR oberta a tothom que es vulgui desplaçar. Explicació del projecte sobre el terreny.

Organitza: Plataforma Ciutadana per la defensa de les Terres del Sénia

http://www.ecologistasenaccion.org/article28214.html

http://25vandellos.blogspot.com.es/2014/06/presentacio-xarxa-per-la-sobirania.html

https://www.facebook.com/groups/213535548843098/