CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Presentació de l’esperada reedició del llibre “El eco de los pasos” de Joan Garcia Oliver .

Dijous, 23 octubre, 2008
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

Portada del llibre "El eco de los pasos"

Presentació de l'esperada reedició del llibre "El eco de los pasos" de Joan Garcia Oliver Les memòries més apasionades i polémiques sobre la CNT, la FAI i la guerra civil..

CONFERÈNCIA I POSTERIOR DEBAT A CÀRREC DE RAMON LLADÓ i RAFAEL INIESTA, investigadors i especialistes del personatge.

DIA: 28 d’octubre (dimarts) a les 19,30 hores
LLOC: c/Joaquin Costa, 34 Barcelona 08001


Portada del llibre
Portada del llibre
Després d'anys de bones intencions per a reeditar EL ECO DE LOS PASOS, I mai duta a terme, ara surt editat per la Fundació d'Estudis Llibertaris i Anarcosindicalistes, la Llibreria Rosa de Foc i la CNT de Catalunya (sector Joaquin Costa).

Hem respectat la voluntat del seu autor, Juan García Oliver i del seu editor, el millor i més arriscat del seu temps, José Martínez- Ruedo Ibérico.

“El eco de los pasos”, llibre autobiogràfic de l'autor, és molt més que una autobiografia, més o menys autocontemplativa del seu protagonista. És també l'anàlisi d'un moment històric, d'un fer i un comportament sense parangó en la història dels pobles. Pàgines de la història d'Espanya ocultades grollerament per historiadors de totes les tendències, o no?, polítiques, perquè precisament qüestiona de forma radical i comprovable aquestes tendències.

Aquesta experiència ací plasmada del final del segle XIX i el primer terç del XX la creiem molt necessària per a orientar, sobretot als pedagogs i interessats en la història, perquè, si volen, puguin ampliar coneixements, allunyats, quan no totalment enfrontats, a les mentides del sistema. Creiem sincerament que aquesta biografia, conjuntament amb el llibre “La CNT en la Revolución Española” escrit per Peirats i també editat per Ruedo Ibérico, hagueren de ser imprescindibles per a qualsevol historiador honest.

Com diem hem respectat l'edició de Ruedo Ibérico i el volum ho presentem també amb tapa dura i sobrecoberta. A més ens hem ajustat en el preu i ho posem a 21´- € /exemplar.

Contaportada del llibre
Contaportada del llibre
Per a introduir el possible lector també afegim opinions de persones conegudes, o no, que es manifesten sobre l'autor, i inclús sobre la història que es comenta. Ramón Lladó recorda la carència de treballs i anàlisi sobre J. García Oliver, mentres José Peirats analitza la situació del seu moment. Altres com Josep Alemany i Abel Paz qüestionen actuacions, tant de l'Organització que va ser protagonista de l'època, com de l'autobiografiat. Tot això complementat amb trenta-dos pàgines de fotos de l'autor i l'època.

Els editors


El llibre es pot comprar en la Fundació Salvador Seguí de Barcelona (PVP 21'- €/exemplar I preu especial per als socis 18'- €), Via Laietana, 18 10º 08003 Barcelona Tel. 932 684 552. Horari d'atenció al públic: dimarts de 16.00 a 20.00.


<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció