CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Presentació de l’esperada reedició del llibre “El eco de los pasos” de Joan Garcia Oliver .

Dijous, 23 octubre, 2008

Portada del llibre "El eco de los pasos"

Presentació de l'esperada reedició del llibre "El eco de los pasos" de Joan Garcia Oliver Les memòries més apasionades i polémiques sobre la CNT, la FAI i la guerra civil..

CONFERÈNCIA I POSTERIOR DEBAT A CÀRREC DE RAMON LLADÓ i RAFAEL INIESTA, investigadors i especialistes del personatge.

DIA: 28 d’octubre (dimarts) a les 19,30 hores
LLOC: c/Joaquin Costa, 34 Barcelona 08001


Portada del llibre
Portada del llibre
Després d'anys de bones intencions per a reeditar EL ECO DE LOS PASOS, I mai duta a terme, ara surt editat per la Fundació d'Estudis Llibertaris i Anarcosindicalistes, la Llibreria Rosa de Foc i la CNT de Catalunya (sector Joaquin Costa).

Hem respectat la voluntat del seu autor, Juan García Oliver i del seu editor, el millor i més arriscat del seu temps, José Martínez- Ruedo Ibérico.

“El eco de los pasos”, llibre autobiogràfic de l'autor, és molt més que una autobiografia, més o menys autocontemplativa del seu protagonista. És també l'anàlisi d'un moment històric, d'un fer i un comportament sense parangó en la història dels pobles. Pàgines de la història d'Espanya ocultades grollerament per historiadors de totes les tendències, o no?, polítiques, perquè precisament qüestiona de forma radical i comprovable aquestes tendències.

Aquesta experiència ací plasmada del final del segle XIX i el primer terç del XX la creiem molt necessària per a orientar, sobretot als pedagogs i interessats en la història, perquè, si volen, puguin ampliar coneixements, allunyats, quan no totalment enfrontats, a les mentides del sistema. Creiem sincerament que aquesta biografia, conjuntament amb el llibre “La CNT en la Revolución Española” escrit per Peirats i també editat per Ruedo Ibérico, hagueren de ser imprescindibles per a qualsevol historiador honest.

Com diem hem respectat l'edició de Ruedo Ibérico i el volum ho presentem també amb tapa dura i sobrecoberta. A més ens hem ajustat en el preu i ho posem a 21´- € /exemplar.

Contaportada del llibre
Contaportada del llibre
Per a introduir el possible lector també afegim opinions de persones conegudes, o no, que es manifesten sobre l'autor, i inclús sobre la història que es comenta. Ramón Lladó recorda la carència de treballs i anàlisi sobre J. García Oliver, mentres José Peirats analitza la situació del seu moment. Altres com Josep Alemany i Abel Paz qüestionen actuacions, tant de l'Organització que va ser protagonista de l'època, com de l'autobiografiat. Tot això complementat amb trenta-dos pàgines de fotos de l'autor i l'època.

Els editors


El llibre es pot comprar en la Fundació Salvador Seguí de Barcelona (PVP 21'- €/exemplar I preu especial per als socis 18'- €), Via Laietana, 18 10º 08003 Barcelona Tel. 932 684 552. Horari d'atenció al públic: dimarts de 16.00 a 20.00.