CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Presentació del llibre “Amianto: un genocidio impune” + Documental “Units contra l’amiant” el 28 d’abril al Prat de Llobregat

Dimarts, 28 abril, 2015

El Col·lectiu Ronda, la Federació Local de CGT Viladecans, l'Associació Plataforma Afectats per l'Amiant del Prat, Es Pot el Prat i Alternativa d'Esquerres Prat organitzen el proper 28 d'abril coincidint amb el dia Mundial de la Seguretat i Salut en el Treball , el passi del documental "Units contra l'amiant" que reflecteix la lluita de les víctimes de l'amiant de Rocalla (Castelldefels) i la presentació del llibre Amiant: un genocidi impune de Francisco Baez extreballador d'Uralita Sevilla. L'acte tindrà lloc a les 18:00 hores al Centre Cívic Jardins de la Pau del Prat de Llobregat.

Castelldefels és una de les ciutats que integren la infame geografia negra de l'amiant a Espanya, juntament amb

localitats com Cerdanyola o Getafe. En el cas de Castelldefels, la responsable del tràgic rastre de malalties i defuncions causades per les fibres d'amiant té un nom propi: Rocalla SA.

Durant tot aquest temps, per les instal·lacions de la Rocalla han passat milers de treballadors, constantment exposats a un material altament cancerigen. Com ha quedat demostrat per desenes de sentències, incloent resolucions del Tribunal Suprem, aquests treballadors van desenvolupar la seva activitat en un entorn de reiterat incompliment per part de l'empresa de les més bàsiques mesures de prevenció, seguretat i protecció de la salut la defensa dels drets d'aquestes persones, el reconeixement de les seves malalties i l'obtenció de les pensions que els corresponien com a víctimes de l'amiant ha estat un llarg i sovint tortuós camí, construït des de la manca absoluta de referents fins a crear una sòlida jurisprudència que estableix amb claredat la responsabilitat de la Rocalla i la seva successora, URALITA SA, en totes aquestes morts i malalties.

La nostra cooperativa ha volgut homenatjar la ciutat de Castelldefels i la gent de la Rocalla, a qui tantes coses hem d'agrair i que tantes coses ens ha ensenyat sobre la mort però, sobretot, sobre la vida amb la realització d'aquest excel·lent lent documental a càrrec de Joan Tisminetzky que recull el testimoni de les persones que han estat protagonistes d'aquesta lluita que encara continua i s'alça contra la desmemòria i l'oblit; contra la impunitat dels que van construir la seva fortuna sobre el menyspreu per la salut de les persones.

Presentació del llibre "Amianto:un genocidio impune" + Documental "Units contra l´amiant" el 28 d´abril a El Prat de Llobregat al Centre Cívic Jardins de la Pau

Més informació:

- ASSOCIACIÓ PLATAFORMA AFECTATS AMIANT DEL PRAT

- COL.LECTIU RONDA

- TWITTER CGT VILADECANS

- WEB CGT VILADECANS