CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Presentació del llibre ‘BULTACO: Del mito a la realidad (1958-1983)’, el 6 de novembre a CGT Barcelona

Dimarts, 4 novembre, 2014

DIJOUS 6 DE NOVEMBRE, A LES 18,30h PRESENTACIÓ DEL LLIBRE:

BULTACO: Del mito a la realidad (1958-1983)

DIA: 6 DE NOVEMBRE

HORA: 18.30H

LLOC: Via Laietana, 18, 9a Planta de Barcelona

ORGANITZA: FUNDACIÓ SALVADOR SEGUÍ I CGT BARCELONA

LOCALITZACIÓ:

La CGT de Barcelona en col·laboració amb la Fundació Salvador Segui fem la presentació als nostres locals d’un llibre que analitza el naixement del moviment obrer en la fàbrica de motocicletes BULTACO La seva lluita és un exemple d'auto-organització dels treballadors en les dures condicions laborals imposades pel franquisme en el tram final de dictadura. A través dels autors descobrirem com a pesar de la clandestinitat, les sancions i la repressió, s'aconsegueixen les primeres victòries en millores salarials, en la lluita contra les hores extres, contra les primes i contra l'augment dels ritmes de producció.

Comptarem amb el testimoni d'un dels autors del llibre, que va participar a la vaga de BULTACO de l'any 1976, un model de les lluites assembleàries que es generalitzen en la etapa de la Transició, amb plataformes reivindicatives discutides i aprovades per les assemblees de treballadors i comissions de negociació amb delegats escollits directament per les assemblees.

Un exponent de les lluites obreres contra l'intervencionisme de CCOO i UGT i la imposició dels Pactes Socials. Les lluites contra els acomiadaments, l'esforç i l'entusiasme dels treballadors en l'intent d'autogestió de la fàbrica, i els motius del seu fracàs. Els seus èxits i els seus fracassos ens poden ajudar a entendre les situació actual i a plantejar les noves formes de lluita contra la precarietat i l'exclusió laboral.

Al final de l'acte s'oferirà un pica, pica als assistents.

DEMANEM MÀXIMA ASSISTÈNCIA

SP FEDERACIÓ LOCAL CGT BARCELONA

Esdeveniment a Facebook:
https://www.facebook.com/events/1459863167586613/

SINOPSI:

Editat conjuntament per CGT - Fundació Salvador Seguí - Colectivo José Berruezo, 2014, 232 págs.

S’ha escrit molt sobre la història de la mítica motocicleta BULTACO, principalment a nivell esportiu. No obstant això, fins a ara, la veu dels treballadors, aquells que feien possible amb el seu esforç la construcció d’aquestes màquines, no havia estat escoltada.

En aquest llibre, realitzat pel grup José Berruezo que ha tingut accés a tota una important documentació inèdita, s’explica la veritable història d’aquesta marca, amb les seves llums i les seves ombres.

El relat comença en la dècada dels anys cinquanta del segle passat, en plena expansió del franquisme, i se li posa fi en els primers anys de la dècada dels vuitanta, coincidint amb el tancament de la companyia.

L’objectiu d’aquest treball no és en cap moment desmitificar aquesta emblemàtica motocicleta, sinó deixar al descobert les veritables raons que van motivar el declivi industrial de l’empresa.

A través d’aquestes pàgines viurem dia a dia el naixement del moviment obrer en la fàbrica: les seves lluites, les seves derrotes, les seves conquestes i, especialment, la presa de consciència social dels treballadors; coneixerem el procés assembleari, motor i instrument de debats, d’acords i de presa de decisions; descobrirem que no és una utopia l’autogestió obrera, i moltes altres coses...

Les motocicletes BULTACO formen part de la història del motociclisme espanyol i internacional i és, sens dubte, la marca que més passions ha aixecat entre els afeccionats a aquest esport en totes les seves modalitats.

A l’Ateneu Popular Julia Romera de Santa Coloma de Gramenert, s’ha inaugurat una exposició fotogràfica i documental de Bultaco i la presentació del llibre “BULTACO Del mito a la realidad 1958-1983”. L’exposició romandrà oberta al públic de dilluns a divendres de les 19 a les 21 hores al local de l’ateneu, c/ Sant Ramon 51, durant tot el mes de novembre.