CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Presentació del llibre “Votar o decidir: guia rápida de electores remisos”, amb Antonio Pérez Collado, el 4 de novembre a CGT Cornellà

Dilluns, 3 novembre, 2014

Xerrada-debat: Votar o decidir, amb Antonio Pérez Collado, el 4 de novembre a Cornellà

DIA: 4 DE NOVEMBRE

HORA: 19H

LLOC: CGT CORNELLÀ (Baix Llobregat) : Carretera d’Esplugues 46

PRESENTACIÓ LLIBRE "VOTAR O DECIDIR" AMB ANTONIO PÈREZ COLLADO
(Escriptor, treballador de Ford Almussafes i Secretari d'acció social de CGT del País Valencià)

LOCALITZACIÓ:

Presentació del llibre "Votar o Decidir" d´Antonio Pérez Collado:

SINOPSI DEL LLIBRE:

L´arriscat i difícil repte que s'imposa aquest llibre és evitar sobresalts d'última hora al votant complidor i voluntariós, però incapaç de prendre una decisió tan important i complicada com decidir qui serà la mà executora de la seva voluntat, la boca per la qual durant quatre anys "Juan García" o "Anna Martí" van a pensar i fins a decidir a l'hemicicle.

Aquesta pràctica guia neix amb la vocació de ser summament útil per a la majoria de l'electorat que no s'apassiona davant de cada nova representació de l'anomenada "Festa de la Democràcia"; ja que hi ha aproximadament un terç d'abstencionistes contumaces i una altra cinquena part que s'espera fins a última hora per decidir en qui confia, o fins i tot sense confiar en ningú (vist el vist) a qui dóna un vot més rutinari que convençut.

És a aquests grups dels indecisos benintencionats i dels abstencionistes reincidents, als quals les enquestes (o millor dit, els que les encarreguen) concedeixen l'oportunitat de canviar la composició del govern que toqui renovar en cada ocasió i territori. Sobre l'altra meitat de la població, la que sap a qui votarà (fins i tot abans que es presentin les candidatures), ni aquesta guia ni les enquestes poden tenir molta influència en la seva cita amb les urnes.

Per a qui està per votar, encara que sigui per seguir un costum, a la televisió i en els programes de tots els partits trobarà sobrades raons per fer-ho i, a sobre, sentir aquest exultant orgull de ser com la majoria.

BIOGRAFIA ANTONIO PEREZ COLLADO.

Antonio Pérez Collado va néixer a Picazo (Conca) el 1953. Després d'uns anys d'estudis a la capital de la província emigra a València, com tants altres milers de castellanomanxecs, andalusos o extremenys, a la recerca d'una sortida laboral i de noves experiències culturals i polítiques.
Durant més de quaranta anys ha treballat en diverses empreses valencianes, inclosa la multinacional automobilística Ford, en la qual va iniciar la seva militància sindical i social que no ha cessat fins ara. Sindicalment s'ha vinculat a CNT i CGT i en l'activisme social participa a l'Ateneu Llibertari Al Margen i en gran part de les iniciatives autogestionàries que jalonen la crònica de les lluites contra la injustícia i l'explotació en aquestes terres: Fira Alternativa, Mostra del Llibre Anarquista, Ràdio Klara, Jornades Llibertàries de CGT-València, etc.

Forçosament format a l'escola franquista i marcat per l'omnipresent religió catòlica, ha evolucionat cap al pensament anarquista gràcies als bons companys i amics que s'han creuat en el caminar per la vida ia la seva passió pels llibres, el cinema i els viatges. La militància sindical en una empresa de les dimensions i la passada conflictivitat de Ford Espanya va empènyer a iniciar-se en l'escriptura de manifestos i comunicats per a treballadors i mitjans de comunicació.

Amb el temps va passar a publicar articles en revistes llibertàries i en la premsa convencional (més de 300 fins al moment) ia col·laborar habitualment en publicacions com Lliure Pensament, Al Marge, Vermell i Negre, Notícia Confederal, etc. També ha fet algun Pinito en la poesia i els relats, però d'aquestes facetes no hi ha (de moment) materials editats.

Ha publicat quatre llibres: Articles peribles (Edicions Al Margen, 1995), Breviari per a ovelles negres (Edicions Al Margen, 1997), Estimades cadenes (Edicions Al Margen, 2001) i De la il·lusió a la indignació (L'Eixam Edicions, 2012).

Més informació:

- EIXAMEDICIONS.COM

- TWITTER CGT BAIX LLOBREGAT

- WEB CGT BAIX LLOBREGAT

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció