CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Presentan en Fraga la Plataforma Stop Gran Scala.

Dilluns, 21 gener, 2008

La plataforma ciutadana que s'ha constituït a Aragó, en contra de la instal·lació del macroparque GRAN SCALA als Monegros

La plataforma ciutadana que s'ha constituït a Aragó, en contra de la instal·lació del macroparque GRAN SCALA als Monegros, es va presentar oficialment el passat dissabte a Fraga, com plataforma "STOP GRAN SCALA", el nom que van decidir els seus integrants durant la reunió que van celebrar a la capital fragatina. En la mateixa s'integren partits polítics, com Esquerra Unida, Els Verds i Partit Comunista; sindicats, com CNT i[* CGT*]; diverses associacions ecologistes, com SEU-Birdlife o Ecologistes en Acció, i altres col·lectius com Plataforma Docent d'Aragó, Monegros No Es Ven, i ciutadans a títol particular. El principal objectiu de la plataforma, segons va explicar un dels seus portaveus, José Luis Martínez, en la presentació davant els mitjans de comunicació que va tenir lloc en el Palau Montcada de Fraga, -és fer tota la pressió possible per a frenar un projecte que és una bogeria, que planteja molts dubtes i que pot tenir afeccions de tot tipus per a la nostra terra-. Stop Gran Scala es presentarà el pròxim 7 de febrer a Saragossa.

Els integrants de la plataforma s'oposen a la instal·lació d'aquest gran parc dedicat a l'oci, per raons diverses de caràcter mediambiental, econòmic, social, laboral, polítiques i d'equilibri territorial. José Luis Martínez les va anar desgranant, una a una, destacant que'l model Les Vegas no és el qual desitgem per a la nostra terra, ja que es basa en el malbaratament de recursos i d'energia. No va a generar riquesa, ja que les ocupacions que es creuen es basen en salaris miserables i sense cap garantia per als treballadors". També va exposar raons de caràcter ètic i social, "pel perill que suposa un projecte que va a provocar l'arribada del crim organitzat, associat a la prostitució, a la tracta de blanques i al blanqueig de diners. Aquest model social preocupa a les famílies de Monegros. Per no parlar del poder polític que té els casinos de les Vegas, un grup de pressió que pot posar en perill la democràcia a Aragó. També preocupa l'equilibri territorial a Aragó, "ja que focalizar tota la inversió en una comarca, va a suposar un gran desequilibri amb les altres".

L'oposició a GRAN SCALA es basarà en una recollida de signatures que s'iniciarà pròximament i "a forçar el debat a tots els nivells, però sobretot en les comarques, que són les més desinformadas, i en una mobilització constant similar a la qual va haver-hi contra el transvasi de l'Ebre". José Luis Martínez va assegurar que "anem a anar guanyant força, perquè en els sectors que apoyan el projecte, hi ha persones que no estan d'acord. Anem a incidir en aquestes esquerdes i no anem a parar fins que es paralitzi el projecte, utilitzant totes les nostres armes, a Aragó, a Madrid i a Brussel·les". Una de les principals línies de pressió es dirigirà "als possibles inversors del projecte, als quals anem a convèncer perquè es vagin a invertir a un altre costat, igual que ha passat a França, Itàlia, Emiratos Àrabs o Anglaterra. Aquest no és un projecte nou, ni cap panacea, sinó que ve rebotado d'altres països que no ho han volgut en la seva terra".

José Luis Martínez va denunciar també la falta de transparència i l'oscurantismo que envolta "a un projecte gegantesc, que va a rebre tot el suport econòmic del Govern d'Aragó, que es va a gastar milions d'euros en infraestructures sense cap garantia, i que va a provocar que es vulneri la llei". Segons el portaveu de la plataforma, "al conveni de col·laboració que s'ha signat només ha faltat que l'esposa de Biel vagi a planchar a casa d'ILD. De fet en aquest projecte hi ha molts diners en joc, i molts polítics en la seva recta final que tal vegada es juguen una bona jubilació".

Després de la presentació, varis dels membres de la plataforma, van participar en un col·loqui debat sobre Gran Scala, organitzat per CNT, el Centre d'Estudis Libertarios José Alberola i Ecologistes en Acció, que va suposar el colofón a les Jornades Culturals i Libertarias de Fraga.