CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Presó sense fiança per a l’activista Enric Duran

Divendres, 20 març, 2009

El seu advocat, Àlex Solà considera la mesura 'desproporcionada' perquè no hi havia hagut cap ordre de cerca i captura

El jutjat d'instrucció número 29 de Barcelona ha decretat presó provisional sense fiança per a Enric Duran perquè considera que hi ha risc de fuga. El seu advocat, Àlex Solà, ha valorat aquesta mesura com a 'desproporcionada' perquè 'no hi havia hagut cap ordre prèvia de cerca i captura ni tampoc cap intent d'esbrinar el domicili de Duran'. L'activista podria ser a la presó fins que se celebri el judici, que es podria allargar fins als dos anys.

Durant el matí una vintena de persones s'han concentrat davant els jutjats, al passeig de Lluís Companys. Els manifestants, que han fet un esmorzar popular, demanaven l'alliberament de Duran i que no sigui tractat com l'únic culpable de l'actual crisi financera.

Duran, conegut per 'l'estafador solidari', aconseguí 492.000 euros en préstecs, va fugir i, al cap de sis mesos, va tornar dilluns a Barcelona. Quan va fugir (vegeu la seva explicació en aquest vídeo), Enric Duran tenia una ordre judicial de detenció per un delicte d'estafa. Segons fonts de la policia, el jutjat d'instrucció número 29 de Barcelona va emetre dimarts una ordre de cerca i captura quan va saber que Duran era a l'edifici central de la UB, tancat amb els estudiants que protestaven contra el procés de Bolonya. Una vintena de mossos d'esquadra van entrar-hi a les sis del vespre i el van detenir.

Duran va explicar en una conferència de premsa que va fer dilluns, acabat d'arribar a Barcelona, que solament tenia quatre denúncies per no haver tornat els crèdits que havia demanat a una quarantena d'entitats bancàries i que totes s'havien arxivat. També va dir que havia donat la majoria dels diners aconseguits amb els préstecs a col·lectius i moviments socials que volen canviar el sistema.

La fugida d'Enric Duran es va fer pública el 17 de setembre a través d'una publicació anomenada 'Crisi. Creus que els bancs et roben?', que explicava el delicte d'Enric Duran i criticava el model econòmic capitalista. Dimarts, sis mesos després de la fugida, es va repartir la publicació 'Crisi? Podem viure sense capitalisme', que proposa un pla d'acció per a abandonar el capitalisme. La publicació, repartida per dos mil voluntaris, també es pot llegir íntegra a internet.

ENRIC DURAN LLIBERTAT!

Coordinadora Antirepressiva del Garraf

Aneu a la següent noticia de Kaos en la Red, on trobareu enllaços amb més informació sobre el tema, vídeos, documents,...:

www.kaosenlared.net/noticia/prision-sin-fianza-para-enric-duran


Comunicat del grup de suport a Enric Duran

Avui dia 19 de març el jutjat d'instrucció núm.10 ha dictat presó preventiva sense fiança per l'Enric, que ha ingressat a la presó Model després de passar moltes hores d'espera i confusió. Se l'acusa del delicte d'estafa continuada, i el motiu de l'empresonament és que el jutge ha considerat que hi havia risc de fuga. Això podria implicar una permanència a presó d'un màxim de dos anys, segons la llei, fins que es concretés la data del judici.

La comunicació de la resolució s'ha fet sense la presència del seu advocat, que se n'ha assabentat en el moment en què l'Enric ja abandonava les dependències judicials, i evidentment abans que el grup de suport concentrat a fora esperant-lo en tingués cap notícia.

En les properes hores l'advocat defensor presentarà un recurs a la resolució, a la qual s'espera resposta en un termini màxim de quinze dies a partir d'aquest proper dilluns.

Continuarem informant de la situació del nostre company, estigueu atents a les properes convocatòries.

Aneu seguint el tema al web:

www.17-s.info/category/procesenric/procesenric

Resum cronològic:

* 16 de març: reaparició pública de l'Enric, en una roda de premsa per anunciar la distribució, l'endemà, de "Podem"

* 17 de març: detenció a la Universitat de Barcelona i empresonament a la comissaria de Les Corts

* 17 de març, a les 20h, concentració de suport davant de la comissaria

* 18 de març, a les 12h, concentració de suport davant de la comissaria

* 18 de març per la tarda, fan declarar l'Enric, en presència del seu advocat

* 19 de març, esmorzar-concentració davant dels jutjats de l'Arc del Triomf

* 19 de març (tarda), el jutge decreta presó preventiva, pel presumpte delicte d'estafa continuada, sense fiança, pel risc de fuga (???). L'Enric dormirà a partir d'avui a la presó.