CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Primavera antinuclear a Barcelona. Aturem la indústria nuclear!

Dijous, 7 abril, 2011

Primavera AntiNuclear

* Dijous 7 d'abril, a les 19h.

El cigne negre nuclear

a càrrec de Marcel Coderch, enginyer doctorat pel MIT i membre del Consell Assesor per al Desenvolupament Sostenible.

A l'Ateneu la Torna (C/Sant Pere Màrtir, 37) L3 Fontana

* Dijous 14 d'abril, a les 19h

Com el desastre de Fukushima ens permet qüestionar la viabilitat de l'energia nuclear

a càrrec de François Diaz Maurin, enginyer nuclear

Cotxeres de Sants (C/Sants ,79) L1 i L5 Plç de Sants

La industria nuclear, en els darrers anys, han dut a terme una ofensiva mediàtica i política per crear un estat d’opinió favorable a l’energia nuclear entre la societat, per tal d’allargar el funcionament de les centrals atòmiques en funcionament i implantar les instal·lacions derivades de la seva activitat , com el cementeri nuclear, intentant evitar el conflicte polític i social que se’n deriva.

Totes aquestes pressions, és basen en el gran poder econòmic que tenen les empreses explotadores de les instal·lacions nuclears, que al mateix temps participen, o són participades, pel capital de grans multinacionals, bancs, caixes i grups de comunicació.

En els últims mesos, s’ha reobert el debat nuclear, arran de l’inici dels tràmits per instal·lar el Magatazem Centralitzat de Residus radioactius de tot l’estat espanyol, un dels grans problemes no resolts de l’energia nuclear.

Per això, des de fa uns mesos, un seguit de col·lectius, organitzacions i persones individuals, estem treballant per articular un moviment antinuclear a Barcelona.

Som conscients, que la catàstrofe nuclear que s’està produint des de fa gairebé un mes al Japó, ha desacreditat per complet aquesta energia bruta i extremadament perillosa, i això comportarà un augment de la intensitat del conflicte nuclear.

El dijous 7 d’abril, farem la presentació pública d’Antinuclears de Barcelona, on també comptarem amb la participació de Marcel Coderch (enginyer doctorat pel MIT i membre del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible), que farà una conferència sota el títol “El cigne negre nuclear”. El següent dijous 14 d’abril, comptarem amb François Diaz – Maurin (enginyer nuclear), que ens oferirà una xarrada “com el desastre de Fukushima ens permet qüestionar la viabilitat de l’energia nuclear”.

Per les primeres setmanes de maig, estem preparant un seguit d’actes i mobilitzacions antinuclears, a les quals us volem invitar a participar activament en la seva organització i concreció.

Antinuclears de Barcelona

+info: www.antinuclears.blogspot.com

>>> Adjuntem cartell