CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Primer acord dels partits del Capital: s’ampliarà el nombre d’anys per a calcular la pensió

Dijous, 16 desembre, 2010

Passar dels actuals 15 últims anys cotitzats per a calcular la pensió (en el 85 eren els dos últims!) fins als 20 o 25 anys suposarà un nou i brutal retallada de les pensions públiques.


PACTE DE TOLEDO

Acord per a ampliar el període de càlcul de les pensions

En l'actualitat es tenen en compte els últims 15 anys de la vida laboral.

Els partits no han concretat encara una xifra encara que el canvi serà gradual.

La comissió del Pacte de Toledo que reforma el sistema públic de pensions va arribar un principi d'acord sobre la "necessitat d'ampliar el període de càlcul de les pensions i establir un sistema més equitatiu de contribució dels treballadors". D'aquesta forma ho va anunciar ahir 15 de desembre el portaveu del PP en el Pacte de Toledo, Tomás Burgos, qui va assegurar, minuts abans de reprendre's la reunió que va començar ahir pel matí, que reconèixer l'esforç contributiu dels treballadors al llarg de més anys de la seva activitat laboral és "clau" en la reforma del sistema de la Seguretat Social.

No obstant això, va explicar que qualsevol modificació es farà de manera gradual i que els elements de solidaritat del sistema estan garantits ja que seguirà havent una pensió màxima i una pensió mínima. Burgos també va valorar que el document de recomanacions que signin tots els grups parlamentaris del Pacte de Toledo corregeixi el procediment de càlcul, que fins a ara era "arbitrari" ja que "els primers anys valien més a l'efecte de pensió que els últims, i no tenia cap sentit quan precisament es discuteix afavorir la continuïtat laboral".

El portaveu de CIU en la mateixa comissió, Carles Campuzano, va confirmar aquest principi d'acord que va qualificar de "importantíssim" i va dir que "per fi el Pacte de Toledo donarà els seus fruits".

Aquest principi de pacte es produeix quan el grup socialista ha remès a la comissió una proposta sobre la reforma de les pensions en la qual no se de defineix si la hi edat de jubilació hauria d'ampliar-se fins a 67 anys. Precisament sobre aquest aspecte, Burgos va assegurar que el document que signi el Pacte de Toledo no pot ser "abstracte, en el qual hi pugui cabre tot" sinó que ha de fixar un criteri que estableixi què és el que no es pot fer, que des del punt de vista del PP -va dir- "és no elevar l'edat a 67 anys".

Notícia extreta de Kaos en la Red:

www.kaosenlared.net/noticia/primer-acuerdo-partidos-capital-ampliara-numero-anos-para-calcular-pen