CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Primer llibre de Lo Diable Gros: “Mots incendiaris” de Roger Palà

Dilluns, 15 octubre, 2012

Portada llibre

Roger Palà dóna el tret de sortida a l'editorial Lo Diable Gros, amb el seu llibre "Mots incendiaris. Recull d'articles (2007-2011)".

Es tracta d'un recull d'articles escrits per l'autor entre el 2007 i el 2011 en diversos mitjans de comunicació digitals com Enderrock.cat, Nació Digital, Mèdia.cat, La Directa i altres com el bloc Al darrera la nevera o l'observatori crític Mèdia.cat. És el primer volum de la col·leció El Martell, que publicarà textos de pensament, anàlisi i crítica.

"Mots incendiaris" inclou un total de 50 articles dividits en cinc grans àmbits temàtics més o menys lògics. El recull inclou textos d'opinió i anàlisi de temàtiques variades: política catalana, moviments socials, mitjans de comunicació, memòria històrica, música... El denominador comú és que la majoria dels textos han estat publicats a internet i difosos per xarxes socials. Així doncs, textos pensats per a la xarxa prenen una nova vida en paper. No n'hi ha cap inèdit, si bé s'ha fet una feina d'edició i correcció de tots els textos. El pròleg del llibre és l'únic text inèdit, obra del cantautor valencià Feliu Ventura.

La portada del llibre és un gravat extret del primer manual d'arts marcials publicat a Europa.

Del llibre han fet una tirada relativament modesta (500 exemplars) i es podrà trobar en llibreries una mica especialitzades. En la distribució hi col·labora Virus editorial. També es podrà adquirir en presentacions, se'n faran com a mínim dues, una a Tarragona i una altra a Barcelona. I també es possible comprar-lo online a través de la web de Productes de la Terra.

La presentació a Barcelona serà el 8 de novembre a les 19.30h a l'Ateneu la Torna de Gràcia. A més d'en Jordi Martí, membre impulsor de Lo Diable Gros, també hi intervindrà Feliu Ventura, autor del pròleg del llibre.

El preu de venda del llibre és de 10 euros. També en vendran una edició digital més econòmica a través del bloc de lo Diable Gros.

El publica l'editorial tarragonina Lo Diable Gros, nom inspirat en un dels pseudònims de l'històric agitador llibertari reusenc Josep Llunas (inicialment el nom de l'editorial havia de ser Llibres de la Corbella, però no ha pogut ser).

Lo Diable Gros editarà els pròxims llibres de David Fernández i Raimundo Viejo.

El bloc de l'editorial Lo Diable Gros és http://blocs.mesvilaweb.cat/lacorbella

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció