CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Primera jornada de vaga parcial als hospitals del Mar i l’Esperança de Barcelona amb un seguiment del 70%

Dilluns, 25 juliol, 2011

La plantilla dels hospitals del consorci Parc de Salut Mar fa vaga aquest dilluns i dimarts en protesta per l'expedient de regulació d'ocupació que preveu l'acomiadament de 194 treballadors. Els sindicats estan negociant per mirar de reduir l'abast de la retallada. Tots els treballadors del consorci Parc de Salut Mar estaven convocats a les aturades, d'aquest dilluns, de 9 h a 11 h i de 15 h a 17 h.

Durant dues hores aquest matí i dues hores més aquesta tarda, el personal dels dos hospitals han estat convocats per posar en evidència el profund malestar, garantint els serveis mínims per a les persones que necessiten atenció immediata.

El 68% del personal de l'Hospital del Mar i de l'Esperança --65% i 72% respectivament-- ha secundat aquest dilluns pel matí la vaga de dues hores convocada pels sindicats en protesta contra l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que pretén acomiadar 194 persones.

Segons la retallada establerta pel Servei Català de la Salut, el consorci Parc de Salut Mar – format per la Generalitat (60%) i l’Ajuntament de Barcelona (40%) – ha de reduir aquest any el pressupost en 14,5 milions d’euros. El consorci gestiona l’Hospital del Mar i l’Hospital de l’Esperança, així com els centres Peracamps, el Dr. Emili Mira, i Centre Fòrum.

La decisió de convocar la vaga parcial s’ha pres, segons fonts del comitè d'empresa, per no perjudicar més els usuaris, que reben des de fa temps les conseqüències d’unes retallades indiscriminades.

D’altra banda, el servei d’urgències de l’Hospital de l’Esperança finalment tancarà parcialment a les nits, segons va comunicar dijous l’empresa als treballadors. Les urgències donaran servei als veïns de la part nord del districte de Gràcia de 8 h a 20 h.

L'Hospital de l'Esperança tindrà un servei d'urgències parcial. La pressió veïnal ha fet repensar la decisió inicial del Departament de Salut de tancar les urgències completament i, finalment, donaran servei als veïns de la part nord del districte de Gràcia de 8 h a 20 h. Un servei que anirà vinculat al CAP Vallcarca-Sant-Gervasi i al CAP Larrard.


www.btvnoticies.cat