CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Primera trobada Casot de Falgars / Mas Clarà, en record del maquis Quico Sabaté

Dijous, 8 juliol, 2010

El diumenge 11 juliol 2010, tindrà lloc la 1a TROBADA CASOT DE FALGARS / MAS CLARÀ, dos dels llocs més emblemàtics del dissortat darrer viatge del maquis anarquista i lluitador antifranquista Quico Sabaté, que, ara fa cinquanta anys, va finalitzar tràgicament amb la mort de tots els components del grup: el mateix Quico i els seus quatre companys Francesc Conesa, Anton Miracle, Roger Madrigal i Martin Ruiz. El projecte d’aquesta trobada és retre un record a aquestes cinc lluitadors antifranquistes abatuts per la força pública els dies 4 i 5 de gener de 1960.

- Programa de la trobada:

1. Concentració i esmorzar (pa amb tomàquet i assortit d’embotits) a la plaça de l’església de Beuda.

2. Visita comentada al Casot de Falgars, un mirador formidable sobre el Pla de l’Estany, el Gironès i l’Empordà.

3. Desplaçament al mas Clarà seguint un itinerari que discorrerà per la mateixa zona i en pa-ral·lel al camí que van fer el Quico i els seus quatre companys, per tal de conèixer l’entorn en el qual es van bellugar durant els dies 31 de desembre (1959) i 2 i 3 de gener (1960), fugint de la Guàrdia Civil.

4. Visita comentada al mas Clarà, explicant sobre el terreny els llocs i les situacions que esmento en el meu llibre TREN CORREU 1104.

5. Dinar de germanor (paella) a la plaça de l’església de Sant Martí de la Mota.

6. Tots els assistents rebran un record de la trobada.

Notes addicionals:

1. Tot el recorregut, des de Beuda a la Mota, serà en cotxe. Només serà a peu el tros des de l’església de la Mota al mas Clarà, que és a un quilòmetre de distància.

2. A fi que ningú es perdi, tots els conductors rebran un plànol detallat de la zona amb totes les indicacions pertinents i precises, on hi haurà marcades fins i tot les distàncies parcials.

3. El recorregut per carretera es creurà tretze vegades amb l’itinerari que van seguir el Quico, el Francesc, l’Anton, el Roger i el Martin. A cada encreuament hi haurà un senyal indicant la direcció que seguien els cinc companys.

4. A la sobretaula del dinar, s’organitzarà un sorteig de diversos objectes relacionats amb la tro-bada.

El preu de la inscripció, que inclou l’esmorzar, el dinar i un record commemoratiu, és de 25 euros per persona. Per formalitzar la teva reserva mitjançant has de fer una transferència al compte corrent 2081 0412 92 3300004968 (Caixa Penedès). Inscripció limitada a 120 persones.

JOAN VENTURA i BALLBÉ.
Telèfon mòbil: 600 35 88 44.
Correu-e: jonvenbal@telefonica.net

>>> Adjuntem full d'inscripció i cartell-plànol de l'acte.

Attached documents