CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Primera trobada Casot de Falgars / Mas Clarà, en record del maquis Quico Sabaté

Dijous, 8 juliol, 2010
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

El diumenge 11 juliol 2010, tindrà lloc la 1a TROBADA CASOT DE FALGARS / MAS CLARÀ, dos dels llocs més emblemàtics del dissortat darrer viatge del maquis anarquista i lluitador antifranquista Quico Sabaté, que, ara fa cinquanta anys, va finalitzar tràgicament amb la mort de tots els components del grup: el mateix Quico i els seus quatre companys Francesc Conesa, Anton Miracle, Roger Madrigal i Martin Ruiz. El projecte d’aquesta trobada és retre un record a aquestes cinc lluitadors antifranquistes abatuts per la força pública els dies 4 i 5 de gener de 1960.

- Programa de la trobada:

1. Concentració i esmorzar (pa amb tomàquet i assortit d’embotits) a la plaça de l’església de Beuda.

2. Visita comentada al Casot de Falgars, un mirador formidable sobre el Pla de l’Estany, el Gironès i l’Empordà.

3. Desplaçament al mas Clarà seguint un itinerari que discorrerà per la mateixa zona i en pa-ral·lel al camí que van fer el Quico i els seus quatre companys, per tal de conèixer l’entorn en el qual es van bellugar durant els dies 31 de desembre (1959) i 2 i 3 de gener (1960), fugint de la Guàrdia Civil.

4. Visita comentada al mas Clarà, explicant sobre el terreny els llocs i les situacions que esmento en el meu llibre TREN CORREU 1104.

5. Dinar de germanor (paella) a la plaça de l’església de Sant Martí de la Mota.

6. Tots els assistents rebran un record de la trobada.

Notes addicionals:

1. Tot el recorregut, des de Beuda a la Mota, serà en cotxe. Només serà a peu el tros des de l’església de la Mota al mas Clarà, que és a un quilòmetre de distància.

2. A fi que ningú es perdi, tots els conductors rebran un plànol detallat de la zona amb totes les indicacions pertinents i precises, on hi haurà marcades fins i tot les distàncies parcials.

3. El recorregut per carretera es creurà tretze vegades amb l’itinerari que van seguir el Quico, el Francesc, l’Anton, el Roger i el Martin. A cada encreuament hi haurà un senyal indicant la direcció que seguien els cinc companys.

4. A la sobretaula del dinar, s’organitzarà un sorteig de diversos objectes relacionats amb la tro-bada.

El preu de la inscripció, que inclou l’esmorzar, el dinar i un record commemoratiu, és de 25 euros per persona. Per formalitzar la teva reserva mitjançant has de fer una transferència al compte corrent 2081 0412 92 3300004968 (Caixa Penedès). Inscripció limitada a 120 persones.

JOAN VENTURA i BALLBÉ.
Telèfon mòbil: 600 35 88 44.
Correu-e: jonvenbal@telefonica.net

>>> Adjuntem full d'inscripció i cartell-plànol de l'acte.

Attached documents

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció