CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Primers acomiadaments barats a Telefònica aplicant la nova reforma laboral

Dilluns, 14 febrer, 2011

La causa són baixes mèdiques justificades, pel que diversos comitès d'empresa han convocat vaga el 24 de febrer.


El departament de RRHH de Telefònica d'Espanya ha comunicat l'acomiadament per baixes mèdiques justificades a dos treballadors de la companyia a Madrid i Barcelona i un tercer en Balears per impuntualitat, aplicant al primer cas la nova redacció de l'article 52.d de l'Estatut dels Treballadors que va ser modificat en la passada reforma laboral i que va provocar la vaga general del 29 de setembre.

La carta justifica els acomiadaments amb aquesta frase: «Valorades totes les circumstàncies que concorren i tenint en compte que les seves reitera­des absències, àdhuc justificades, al seu lloc de treball, fan que la seva prestació de serveis no resulti rendible per les successives interrup­cions en la prestació del seu treball, és pel que no existeix altra solució que la decisió adoptada de resoldre el seu contracte de treball».

Des de la CGT ja vam advertir que la reforma laboral, en lloc de crear ocupació, l'única cosa que produïa era facilitar i abaratir l'acomiadament, inclòs per baixes mèdiques justificada com és aquest cas, ja que al reduir-se el requisit necessari d'un 5% d'absentisme mig en l'empresa, al 2,5%, ha suposat que la gairebé totalitat de les empreses puguin aplicar-lo, quan abans no era possible.

És completament injust, per legal que pugui ser ara, acomiadar pel simple fet d'estar malalt amb una ridícula indemnització de 20 dies per any. I és completament lamentable que Telefònica, la major multinacional espanyola, que presumeix de les seves polítiques socials i que pretenia ser "la millor empresa on treballar" de tot l'estat, apliqui aquesta lamentable legislació per a acomiadar de manera barata a persones malaltes.

Diversos comitès d'empresa de Telefònica ja han convocat mobilitzacions exigint la readmissió, entre elles una vaga el 24 de febrer a Madrid, Barcelona, Navarra, Bizkaia o Gipuzkoa. CGT donarà suport a totes aquestes mobilitzacions.

Sindicat Federal CGT Telefònica

www.cgt-sft.org/


Concentracions a Barcelona:

- El Comitè d'Empresa de Barcelona convoca a TOTA LA PLANTILLA a manifestar-se davant el World Mobile Congress el dimarts 15 de Febrer a partir de les 15:30, a la Plaça de Espanya, davant les columnes d'entrada del Passeig de l'Exposició.

- El dijous 24 de febrer, jornada de vaga, concentració a la Plaça Catalunya a les 11.30 h.