CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Privatització de l’aigua potable a Barcelona.

Dijous, 13 octubre, 2011

Actualment vivim un panorama de privatització voraç que el Govern de la Generalitat de Catalunya està aplicant sense contemplacions en tots els sectors bàsics (Sanitat, Ensenyament, Transport, Atenció a la tercera edat, etc...). Hem de tenir clar que aquesta privatització no es fa per evitar l’empitjorament d’aquesta crisi on ens ha ficat la Banca, sinó per fer un negoci lucratiu amb les necessitats essencials de la població. Una prova d’això és el fet que, malgrat les retallades ja fetes (reducció del 5% del salari i acomiadaments dels treballadors públics), el deute no s’ha reduït i es preveu que encara augmenti més. Els economistes més prestigiosos han dit per activa i per passiva que el remei a la manca de recursos que al·lega el Govern és l’eliminació del frau fiscal (milers de milions d’euros a tot l’Estat Espanyol) sense que aquest els vulgui escoltar.

En aquest context, el govern català ha fixat el seu punt de mira en el cicle de l’Aigua i vol posar en mans privades la gestió de l’empresa pública ATLL encarregada de la potabilització i distribució en alta de l’aigua que consumim a la província de Barcelona. A més a més hi ha la previsió d’augmentar la tarifa per aquest servei en la mateixa proporció que ho farà el Cànon de l’Aigua (ja aprovat).

Des de fa molts anys la Secció Sindical de la CGT a Aigües del Ter i del Llobregat ha criticat i critica la gestió ruïnosa que els directius de l’empresa fan dels seus recursos (compra de programes informàtics cars i no utilitzats, flota de cotxes per a ús particular, targetes VISA or, reunions a restaurants, festes, obres de dubtosa necessitat, etc...). Això sota governs de diferents colors a la Generalitat. No podem tolerar que aquesta gestió deficient d’uns pocs la paguem els ciutadans i ciutadanes com és ja habitual malauradament.

Estem vivint potser un moment històric. La societat comença a moure’s (acampades 15M, ocupació de consultoris, lluita contra desnonaments, etc...) i hem d’aprofitar aquesta embranzida per trencar aquest mal costum de carregar sobre l’esquena dels treballadors i treballadores les conseqüències de governs ineptes.

La Secció Sindical de la CGT a ATLL exigeix que es depurin responsabilitats per la mala gestió de l’empresa durant els darrers anys, que no es privatitzi el servei de l’aigua (recuperant les concessions en baixa), que no es faci negoci amb l’aigua i que no sigui augmentada la seva tarifa per compensar les pèrdues degudes a aquestes males pràctiques administratives.

Salut!

Secció Sindical de la CGT Aigües del Ter-Llobregat.

Antonia Alvarez.

Mar Garcia.