CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Professió precària

Dijous, 3 octubre, 2019

martin_2_crop1570094966396.jpg_525981578.jpg

En la nostra societat, no es valora suficient la professió de socorrista. Les i els socorristes han de superar mesos de formació i proves físiques molt exigents. Són la primera assistència en cas d'emergències sanitàries no només a les platges, piscines, rius i altres espais aquàtics, sinó en totes les zones circumdants. Les tasques de vigilància i prevenció que realitzen eviten que es produeixin situacions de risc.

Lamentablement, tampoc la societat és conscient de les condicions d'extrema precarietat, en molts casos contràries a la legislació laboral, en les quals es treballa en la professió. Sovint les empreses subcontractistes de socorristes no respecten els dies de descans, ni el límit d'hores extres ni les remuneracions establertes en el conveni estatal d'instal·lacions esportives, i amb freqüència exploten a menors d'edat que realitzen hores extres sistemàticament.

L'empresa Servitur, S.L., de Tarragona, a la qual diversos socorristes hem denunciat, amb el suport de sindicats com CGT, davant la Inspecció de Treball per abusos i il·legalitats com les esmentades, va guanyar el concurs de l'Ajuntament de Salou el 2019 per a la vigilància de totes les platges, i és el subcontractista de socorristes de Port Aventura i de molts hotels de la Costa Daurada. Aquestes pràctiques són habituals en altres empreses del sector com Conjuminar, Altesport, Proactiva o Emergències Setmil.

Entre l'1 de gener i 15 d'agost s'han produït a Espanya 268 ofegaments. La precarietat del sector no ajuda a reduir aquestes xifres.

#RespectemElSocorrisme
respectemelsocorrisme@gmail.com
cgtarragona@gmail.com

Enllaç a la noticia publicada al Diari de Tarragona el 3 d'Octubre del 2019

martin_2_crop1570094966396.jpg_525981578.jpg
Juan Ramón Martín Menoyo, afiliat a la CGT Baix Camp

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció