CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Programa del Febrer Llibertari 2013, de l’1 de febrer al 2 de març a Sants, Barcelona

Dissabte, 26 gener, 2013

Programació:

- Divendres 1 de febrer - Riego 37

19:30h Presentació del projecte, llibre i DVD “Al son del punk / Kuidado ke muerden: escenas del punk en Cuba” amb Pau Coll, corresponsable i impulsor del projecte amb Josu Trueba.

“Al son del punk / Kuidado ke muerden: escenas del punk en Cuba” es compon del treball documental de Josu Trueba, qui proposa fotos que capten la quotidianitat i intimitat de la vida diària dels punks a la illa caribenya. Retalls d'una forma de vida antagònica a la típica imatge de Cuba. A més, al llibre se li sumen imatges del taller de fotografia participativa impulsat pel col·lectiu barceloní Ruido Photo, que va facilitar càmeres digitals als mateixos punks cubans, perquè fossin ells mateixos qui fotografies sense el seu context . Deu d'ells van aprendre a utilitzar la càmera digital per presentar-nos un trosset de la seva realitat. La sinceritat i proximitat de les imatges avalen el resultat. L'experiència del taller es va gravar en el DVD que acompanya la publicació.

- Dissabte 2 de febrer - Passatge del Vapor Vell

10h Parades de distribuïdores.

10.30h Debat “Les retallades als serveis públics. Lluites i alternatives des d'una perspectiva llibertària”

14h Paellada popular

16h Sobretaula musical

- Diumenge 3 de febrer - CSA Can Vies

19.30h Cicle de cinema contra les presons. “La Fuga de Segovia”

Relata la fugida del penal de Segòvia el 5 d'abril de 1976 de 29 presos polítics (24 d'ells militants d'ETA i cinc catalans del FRAP, FAC, MIL i PCE(i)) pel col·lector d'aigües fecals després d'haver cavat un túnel durant mesos, i que acabà amb l'arrest de 24 dels fugats, la mort en una trobada amb la Guàrdia Civil a Burguete (Navarra) d'Oriol Solé i Sugranyes i la fugida a França de quatre d'ells.

- Dilluns 4 de febrer - Ateneu Llibertari de Sants

19.30h Presentació del Llibre: “La revolución de los comités. Hambre y Violencia en la Barcelona Revolucionaria. De junio a diciembre de 1936” amb el seu autor Agustí Guillamón

Aquest llibre és complement o continuació dels anteriors llibres d'Agustín Guillamón, “Los Comités de Defensa de la CNT en Barcelona (1933-1938) y Barricadas en Barcelona”. En ambdós es relaten els fets que, durant la guerra civil espanyola, van des del mateix començament i l'esclat de la revolució social, fins al triomf de la contrarevolució, al mes de maig de 1937.

- Dissabte 9 de febrer - Can Batlló

Carnestoltes llibertari

11h Xocolatada i animació infantil amb Mimulus

14h Dinar popular per 5€. Reserves: febrerllibertari2013@gmail.com

18h Passi de documental: “Del Pintallavis a la bala”

19h Xerrada sobre “La F2, la fàbrica de guerra de Can Batlló” amb Agus Giralt històriador i autor del llibre "Del somni al silenci. República i Guerra Civil"

21h Festa de Carnestoltes amb música i karaoke

- Diumenge 10 de febrer - CSA Can Vies

19.30h Cicle de cinema contra les presons:

“Horas de luz” La història de Juan José Garfia, pres conflictiu, rebel protagonista de motins i fugues.

“Fugarse del infierno” Un petit homenatge al company Xosé Tarrío, pres anarquista que va lluitar contra la presó des de dins d'ella, que ens va explicar a tots i totes el que significa l'aïllament en el seu llibre "Huye, hombre, huye. Diario de un preso FIES". Xosé mor 2 de gener del 2005, després d'una vida a la presó i sent aquesta la seva assassina.

- Dilluns 11 de febrer - Centre Social de Sants

19:30h Xerrada “Nosotros somos los que hemos hecho esta ciudad. Autoorganización y mobilitzación vecinal durante el franquismo y la transición”.

- Dissabte 16 de febrer - Espai Obert

10h Jornada contra l'atur

- Diumenge 17 de febrer - CSA Can Vies

19.30h Cicle de cinema contra les presons: “Menores y guardianes”

El 2004 Phillip García, de 16 anys, apareix mort en un centre de menors de Tenerife. Cinc anys després, la justícia va imputar per tortures i amenaces a diversos treballadors del centre. La història d'aquest jove no és l'única que apareix en aquest documental, que comença preguntant pels delictes i càstigs d'aquells que encara no han complert divuit anys.

- Dilluns 18 de febrer - Ateneu Llibertari

19:30h Xerrada-debat “Desesperación urgente. El goce como deber capitalista"

- Dimecres 20 de febrer - CSA Can Vies

19:00h Presentació del llibre "La memoria y el fuego" de Jorge Valadas a càrrec de Quim Sierra, traductor de l’edició en castellà.

Un segle més tard, la societat portuguesa es presenta de nou sense energia i iniciativa col·lectives, amb la imaginació anestesiada per l'alienació mercantil. Inepta per resistir les forces destructives del corró compressor europeu, amb més raó es revela incapaç de pensar la utopia d'un altre món. En les següents pàgines es convida el lector a un altre viatge, un viatge que no fa taula rasa del passat. Després de demorar en alguns passatges desoladors de l'evolució present, surt de les autopistes de la modernitat neoliberal per penetrar en les senderes poc conegudes de la memòria dels vençuts, a la trobada de senyals i vestigis de la utopia social enterrats per sota del ciment i del crèdit.

21:30h Sopador popular.

- Divendres 22 de febrer - Espai Obert:

19:30h Xerrada - debat "Anotacions entorn la crisi” presentat per Etcètera

- Dissabte 23 de febrer

Pl. Joan Peiró

10h Trobada distribuïdores i xocolatada

11:00h Xerrada: “Memòria històrica i vida quotidiana”

12:30h Vermut

Espai Obert

21h Sopar–debat de La Rosa dels Vents per 7€: “És necessària una organització llibertària?”

Reserves: correu@larosadelsvents.cat

- Diumenge 24 de febrer

Pl. de Sants, 17h. Ruta per la història del moviment obrer a Sants.

CSA Can Vies, 19:30h Cicle de cinema contra les presons: “Ezkaba, la gran fuga de las cárceles franquistas”

En plena guerra civil espanyola, 795 presos van fugir d'un dels penals més durs del règim franquista: 585 van ser recapturats, 210 van ser assassinats i només 3 van aconseguir passar la frontera. Aquest documental conta de veu dels protagonistes, qui eren, com van arribar allà, en quines condicions vivien i com va poder ser possible aquella fuga. La dictadura primer i el pacte de silenci de la transició després va voler que no es conegués aquesta història. És una reflexió sobre la memòria històrica i l'amnèsia social.

- Dilluns 25 de febrer - Ateneu Llibertari de Sants

17:30 Teteria antirepressiva

- Dissabte 2 març

19.30h Presentació del Llibre: "La ética de Kropotkin" d’en Álex Alfaro Blanco

Ens correspon a les persones conscients canviar l'actual ordre de les coses, anant a l'arrel dels problemes per solucionar-los, i no quedant-nos en visions parcials. hem de ser radicalment valents. Una de les eines que tenim és l'ètica, entesa com la forma de relacionar-nos amb el nostre entorn, trencant amb el divorci existent entre teoria i pràctica. la vida és transformació. l'ètica també, sent al seu torn necessària en tot procés evolutiu. Aquest treball s'ha realitzat entenent l'ètica com la pràctica de la moral, per mitjà de la consciència del món real que ens envolta, en paraules de Piotr Kropotkin: "és l'ètica, la ciència dels principis fonamentals de la moral". des d'una òptica científica, ni ètica ni moral han d'estar necessàriament lligades a la visió metafísica. Aquest llibre és un intent de resumir els fonaments bàsics de l'ètica, segons el pensador rus.

Espais:
Ateneu Llibertari de Sants, c/ Maria Victòria, 10
CSA Can Vies,
c/ Jocs Florals, 42
Can Batlló (Bloc 11),
c/ Constitució, 19
Ciutat Invisible,
c/ Riego, 35
Centre Social de Sants,
c/ Olzinelles, 30
Espai Obert,
C/ Violant d'Hongria, 71

Organitzen:
Acció Llibertaria de Sants
Aldarull
Ateneu Llibertari de Poble Sec
Ateneu Llibertari de Sants
Ciutat Invisible
Espai Obert
Etcètera
Negres Tempestes
Secció de Sants de CNT-AIT Barcelona
Universitat Lliure de Sants
Xarxa d'Intercanvi de Sants

http://febrerllibertari.sants.org/

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció