CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Prohibit ser mare fora de la “norma”

Dimecres, 31 juliol, 2013

La Secretaria de Gènere i el col.lectiu Dones Llibertàries de CGT Catalunya manifestem el nostre rebuig a la mesura de restricció del dret de les dones a ser mares que vol imposar la ministra del PP espanyol Ana Mato.

El PP vol imposar la seva particular "creuada" ultradretana contra les llibertats sexuals i reproductives de les dones.

Han començat amb les dones lesbianes i dones soles sense parella heterosexual, denegant el dret a la reproducció assistida que fins ara era un servei que ofertava la sanitat pública. Si no aturem aquesta retallada, demà seràn les dones que viuen en parelles de fet, demà passat les dones no casades per l'església catòlica.

Aquesta mesura és profundament autoritària, nega el dret a les dones de decidir envers el seu cos, i serà l'Estat qui decidirà amb qui has de ser mare.

Es profundament fonamentalista catòlica, ja que imposa a les dones criteris moralistes per sobre del dret a ser mare.

Es profundament antiigualitària, ja que el dret a la reproducció assistida a la sanitat pública és un dret aconseguit per a totes les dones.

Es profundament classista, ja que no evitarà que les dones que tinguin recursos econòmics suficients puguin ser mares per inseminació artificial.

Aquesta mesura restrictiva de drets reproductius per les dones, respon a l'interès del PP de defensa de la familia patriarcal, alhora que el sistema capitalista continua la seva ofensiva per obligar les dones a tornar a casa per treballar gratis, augmentant d'aquesta manera els beneficis del sistema dominant.

Igualment, denunciem la política del govern de CIU a Catalunya que no admet la fecundació in vitro a dones sense un diagnóstic d'infertilitat.

DEFENSEM EL DRET DE LES DONES A DECIDIR SOBRE EL SEU COS.

SECRETARIA DE GÈNERE CGT CATALUNYA

DONES LLIBERTÀRIES DE CGT CATALUNYA