CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Projecció a Reus del Documental “Vivir de pie. Las guerras de Cipriano Mera”

Diumenge, 27 desembre, 2009

El dijous 14 de Gener del 2010, a les 20:00h. tindrà lloc la projecció del documental: VIVIR DE PIE, LAS GUERRAS DE CIPRIANO MERA, a la Sala d'Actes del Centre de Lectura (c/Major 15, Reus).

VIVIR DE PIE: LAS GUERRAS DE CIPRIANO MERA

Direcció: Valentí Figueres.

Gènere: Documental. Espanya, 2009.

Durada: 123 minuts.

Paleta, anarquista, llibertari i alt comandament de l’Exèrcit republicà durant la Guerra Civil, Cipriano Mera va tenir una existència lliurada a uns ideals, entre la justícia i la utopia. Una vida de cinema, de la qual el documental dóna una idea clara. Seguint els manuscrits de l’anarquista que es conserven, els responsables de la pel·lícula opten per donar-li veu a través de la interpretació en of d’un actor.

"Vivir de pie: las guerra de Cipriano Mera" narra a través de documents inèdits l’odissea d’un drapaire i caçador furtiu que es va fer paleta sindicat en la UGT i es va convertir en revolucionari i home d’acció de la CNT. És la vida del paleta que va comandar el IV Cos d’Exèrcit en la Guerra Civil i va vèncer als generals italians; i del General que va reprendre l’ofici de paleta però va mantenir el seu objectiu: matar a Franco. També és la història desconeguda d’un cambrer, un sastre, un ferroviari,… que en les seves dobles vides eren El Viejo, La Leona, El Fraile,…; la vida d’aquells que van lluitar sincera i enèrgicament, que van enarborar les banderes de la llibertat i van gosar somiar amb un "Món Nou".

El documental explora la personalitat de Cipriano Mera, els ideals i fets que van fer de la seva vida una gran aventura de la utopia, protagonista privilegiat d'un intens viatge de la Història. És la història d'un home lliure que es va negar a triar entre viure de genolls o morir dempeus; però no va estar sol. Al costat d'ell, tots aquells que van enarborar les banderes de "la Idea".

Més informació sobre el documental a:

http://www.vivirdepie.net/trailer.htm

http://www.vivirdepie.net/index.htm

Organitzen: Acció Cultural Anarquista i CGT Baix Camp