CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Projecció del documental ’12 d’octubre. Cultura de l’Odi i Legítima Autodefensa’ el dimarts 7 de novembre a Reus

Dijous, 2 novembre, 2017

Projecció del documental '12 d’octubre. Cultura de l’Odi i Legítima Autodefensa' el dimarts 7 de novembre a Reus

A les 19h a la Sala Santa Llúcia, Raval Robuster 34, Reus

Organitza: CGT Baix Camp-Priorat

En el seu últim documental Metromuster reflexionen sobre el 12 d’octubre, l’espanyolisme, la cultura de l’odi i el racisme, els estats nació i l’acumulació originària.

La possibilitat d’independència de Catalunya ha remogut el panorama polític estatal. Així, l’espanyolisme aprofita la celebració de la diada del 12 d’octubre per visibilitzar-se als carrers i infundar por entre les que considera les seves enemigues. Metromuster vol aprofitar l’avinentesa per reflexionar sobre la diada del 12 d’octubre, l’espanyolisme, la cultura de l’odi i el racisme, els estats nació i l’acumulació originària a partir del cas de sis antifeixistes que seran jutjades aquest novembre acusades de danys i lesions a un grup de neonazis durant el 12 d’octubre del 2013 al barri de la Bordeta de Barcelona.

El 12 d’octubre es celebra la Diada Nacional de l’Estat espanyol. Aquest dia es commemora la descoberta i colonització del continent americà que va significar el genocidi dels pobles originaris. En aquesta diada és fa més evident que cap altre dia que l’espanyolisme és una ideologia que empara el racisme i la cultura de l’odi. Les celebracions espanyolistes, ja siguin partits de la selecció estatal o diades com la del 12 d’octubre, serveixen perquè racistes, nostàlgics del franquisme i ultradretans de tot tipus surtin al carrer a propugnar el seu discurs de l’odi i la violència.

El documental '12 d’octubre. Cultura de l’Odi i Legítima Autodefensa' entoma el repte de reflexionar sobre la legitimitat de l’acció directa per fer front al feixisme. Quatre anys després dels fets, les sis encausades s’afronten a 17 anys de presó tot i la nul·la gravetat de les lesions denunciades. La fiscalia de delictes d’odi aplica a les antifeixistes l’agreujant de delicte d’odi, pensat per protegir col·lectius vulnerables, convertint un grup de feixistes violents en un col·lectiu mereixedor de protecció.

dnf-gobwsaaikf4.jpg

- Per a informació sobre la campanya #TotesSomAntifeixistes
17 anys de presó? Antifeixistes absolució!

Els dies 15, 22 i 29 de novembre tindrà lloc a Barcelona el judici a 6 antifeixistes encausades pel 12 d’octubre de 2013.
http://somantifeixistes.org/
https://twitter.com/encausades2013
https://www.facebook.com/absolucioantifeixistes/

- Més informació sobre el documental:
Metromuster
http://metromuster.cat/project/12-doctubre-cultura-de-lodi-i-legitima-autodefensa/
https://youtu.be/Oayi0TkdpYA

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció