CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Projecció del documental ‘Les costures de la pell’ el 22 d’abril a CGT Barcelona

Dijous, 14 abril, 2016

Projecció del documental "Les costures de la pell" i col·loqui amb els seus autors.

Divendres 22 d'abril, 19h, local CGT Barcelona, Via Laietana 18, 9è.

Organitzen: CGT Barcelona i No Dust Films

Projecció i col-loqui -Les costures de la pell

Les costures de la pell

Les grans multinacionals del tèxtil mundial han trobat al sud-est indi un paradís on situar bona part de la seva producció. Un sector de la població empobrida, majoritàriament femenina i desprotegida per la legislació hi treballa en condicions de precarietat extrema i confinament.

Les costures de la pell és un projecte de documental que té la voluntat d’explorar aquesta problemàtica. I vol fer-ho assumint d’entrada que el nostre model de societat i consum té la seva contrapartida a l’altra banda d’un món globalitzat. Actualment es troba en fase de muntatge.

Sinopsi

La Bharathi i la Yamuna viuen a Bangalore, a l’Índia, i s’han passat la vida cosint per les grans multinacionals del sector tèxtil que omplen els armaris de mig món. Com altres dones, han decidit no tenir por i lluitar per assolir un futur digne: s’han convertit en activistes de la Garment Labour Union; un sindicat tèxtil que està format només per dones que han pres consciència que l’únic camí per assolir unes condicions de treball justes passa per assumir una confrontació directa amb els seus patrons.

Que conquereixin els seus drets dependrà de la seva capacitat d’apoderar-se, aglutinar suports entre les treballadores i resistir la repressió dels poderosos. Com diu la Yamuna, “Els propietaris de les fàbriques són cinc o deu… però quantes som nosaltres? Milers i milers”.

Característiques

Gènere: documental per cinema i televisió.
Versió original: anglès, kannada, tamil.
Durada: 60’.
Format: digital, Full HD.
Localitzacions: Bangalore, Tamil Nadu i Kochi (Índia).
Data de rodatge: maig – octubre 2013.

Donacions

El Verkami s’ha acabat però encara podeu seguir col·laborant amb aquest projecte fent donacions al compte corrent que hem obert. Com?
* Ingressant la quantitat que desitgeu aquí: IBAN: ES56 2013 0228 1402 0109 1531
* Indicant el vostre email al concepte de la transferència.

http://www.nodustfilms.org/ca/produccions/documental/

Les costures de la pell from No Dust Films on Vimeo.

https://vimeo.com/107596850