CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Projecció del documental Projekt A als cinemes Truffaut de Girona el 28 de juny

Divendres, 17 juny, 2016

Projecció del documental Projekt A als cinemes Truffaut de Girona (Carrer del Portal Nou 7) el dimarts 28 de juny a les 20:30h.

Amb la presència del director Marcel Seehüber i protagonistes de la CIC per a la presentació i debat.

CGT Girona presenta el documental Projekt A sobre projectes anarquistes europeus que ha estat un èxit a Alemanya (premi del públic del Filmfest de Munic).
CGT de Catalunya i la Cooperativa Integral Catalana són coprotagonistes d'aquest documental.

"Projekt A, de Marcel Seehuber (director, escript, càmera) i Moritz Springer és un documental que contradiu els clixés típics sobre l’anarquisme i deixa clara una cosa: un altre món és possible. Sigui al districte d’Exarchia a Atenes, amb les seves influències anarquistes; les accions de protesta contra l’energia nuclear a Alemanya; la major organització anarcosindicalista del món, la CGT a Espanya; o sigui als projectes de la Cooperativa Integral Catalana (CIC) a Catalunya o del grup Kartoffelkombinat a Munic, també organitzat cooperativament. Els activistes hi aporten la idea d’una existència independent de l’Estat i les seves estructures, basada en la igualtat de drets i amb l’objectiu d’una economia solidària i comunitària.

Projekt A planteja una visió alternativa del món i mostra algunes idees anarquistes de vida i d’actuació conjuntes. Una forma de societat en la qual ningú no hauria de tenir el poder de controlar el coneixement, els recursos naturals, la terra o altres persones.
A Alemanya 20.000 espectadors han certificat que tot l’esforç ha valgut la pena. Les nombroses xerrades després de les projeccions i la multitud de missatges i sol·licituds que han rebut els autors ens mostren que Projekt A suscita alguna cosa en les persones, que aborda anhels i interessos existents. I això els alegra molt i els anima.

Un documental sobre la idea política de l'anarquisme i la seva aplicació pràctica en diversos projectes. En un interessantíssim viatge per Europa, els documentalistes Marcel Seehuber i Moritz Springer van a la Trobada Internacional Anarquista de Saint Imier (a Suïssa), amb més de 3.000 participants; acompanyen l'activista Hanna Poddig en les seves accions de protesta contra l'energia nuclear; visiten el sindicat anarcosindicalista Confederació General del Treball (CGT) a Barcelona i iniciatives de la Cooperativa Integral Catalana (CIC); coneixen Parko Narvarinou, una zona d'aparcament ocupada a Atenes que ara es fa servir com a parc públic; i s'endinsen en el reeixit projecte "Kartoffelkombinat" a Munic.

A Projekt A prenen la paraula els protagonistes d'un moviment anarquista o d'inspiració anarquista molt variat. El documental mostra el que és realment l'anarquisme, més enllà de l'estereotip de manifestants violents. Els anarquistes que apareixen en aquest documental treballen per un desenvolupament constructiu, i el més emancipat possible l'Estat, de la societat i de formes de vida col·lectiva."

CGT Girona

ProjektA a Girona

TRÀILER (subtítols en castellà)
https://vimeo.com/167889312

FACEBOOK
www.facebook.com/Proyecto-A-Documental-530448663827459/

WEB (anglès i alemany)
www.projektA-film.net

Projekt A - Tráiler (español) from Projekt A Kollektiv on Vimeo.

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció