CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Promouen un moviment unitari per aturar la Plataforma per Catalunya

Diumenge, 5 setembre, 2010
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

El manifest 'Unitat contra el feixisme' alerta del creixement de les idees racistes i d'extrema dreta arreu d'Europa i aposta per una gran mobilització popular per evitar-ne l'expansió


El Triangle. 5 de setembre de 2010

Representants de diverses organitzacions, moviments socials i partits polítics promouen des de fa unes setmanes un moviment que pretén aturar el feixisme a Catalunya. La iniciativa s'ha donat a conèixer amb el manifest Unitat contra el feixisme (aneu a http://unitatcontraelfeixisme.wordpress.com/ ), que ja suma desenes d'adhesions, i té especialment com a objectiu plantar cara a la Plataforma per Catalunya (PxC), la formació xenòfoba i ultradretana que encapçala el vigatà Josep Anglada.

El text alerta de "l'augment de les idees racistes i de l'extrema dreta a Europa, a l'Estat espanyol i a Catalunya" i adverteix que grups feixistes aprofiten la crisi "per vendre falses solucions basades en la por". Sobre la PxC, subratlla que "representa una amenaça molt greu per a la nostra convivència" i recorda la "reconeguda trajectòria franquista" de Josep Anglada. "El creixement electoral d'un grup com aquest fa augmentar els atacs racistes al carrer i fomenta el discurs racista tant al conjunt de l'espai polític com al carrer", afegeix el manifest.

"La nostra societat ja pateix la xenofòbia: la pujada de la PxC agreuja la malaltia. Ja podem veure com la seva presència municipal ha tingut efectes nocius a les localitats afectades", també exposa el document que aposta per la creació "d'un moviment contra el racisme i l'extrema dreta inspirat en la mobilització contra la guerra de l'Iraq".

"Necessitem una gran mobilització popular, capaç de connectar amb el moviment veïnal i sindical, amb el fort teixit associatiu del país, per convocar àmplies protestes i actes populars, i també per difondre massivament els arguments contra el feixisme i el racisme, arreu de Catalunya", conclou el text que es tanca apostant per no deixar "cap espai públic" per a la Plataforma per Catalunya ni per a cap grup elfeixista.

Entre els adherits al manifest s'hi troben Francesc Tubau, membre d'Aturem la Guerra; Abdelnur Prado, president de la Junta Islàmica de Catalunya; els integrants de la Companyia Elèctrica Dharma, l'actor Manel Barceló, Rosa Cañadell, portaveu de la USTEC; entre d'altres. A més a més, s'hi han afegit organitzacions com els sindicats CGT, Intersindical i USTEC.

>>> Notícia extreta del setmanari El Triangle:
www.eltriangle.eu/cat/notices/2010/09/promouen_un_moviment_unitari_per_aturar_la_plataforma_per_catalunya_16399.php

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció