CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Pronunciament de la CGT a 29 anys de la fundació del EZLN

Dimecres, 21 novembre, 2012

29 anys EZLN

Però igual que les companyes i companys zapatistes, nosaltres seguim. Aquí estem, intentant canviar el nostre tros de món. Resistint conscients que la nostra resistència és també la seva. Que de tots els que lluitem contra aquest enemic caminem el mateix camí.


A l'Exèrcit Zapatista d'Alliberament Nacional
Al Comitè Clandestí Indígena
A la Sisena Internacional
Als adherents a l'Altra Campanya

Hi ha lluites que traspassen les línies del temps i de l'espai. Lluites que vénen de darrere en els segles i que emergeixen de les profunditats de la Història per a enllumenar amb una forta llum que traspassa continents i oceans.

Des dels temps de la colonització espanyola de les terres dels indígenes maies, una petita espurna es va mantenir encesa i es compleixen 29 anys des que algunes persones decidissin unir-se al voltant d'aquesta i començar a poc a poc a alimentar-la. A encendre una flama de rebel·lia que recorregués el món i s'alimentés amb els esforços de qui volguessin fer-la seva.

Es compleixen 29 anys des que es fundés l'Exèrcit Zapatista d'Alliberament Nacional. Nosaltres també venim de les profunditats de la Història. Procedim de segles de lluita contra l'oligarquia que oprimia al mateix temps als obrers i camperols d'Europa com als de les colònies conquistades. Procedim de la sang de la classe treballadora explotada en tallers i en fàbriques insalubres i que sofria l'explotació de la mateixa manera que la sofrien els indígenes a les mans dels grans hisendats.

Avui dia els grans patrons industrials d'Europa i els grans terratinents d'Amèrica segueixen existint. Segueix existint l'explotació i la misèria. És per això que la lluita zapatista ens resulta tan propera. Aquesta és la raó que la petita espurna que com anarco-sindicalistes vam mantenir viva durant segles es va fer gran al conèixer la seva lluita. Perquè a nosaltres, com classe treballadora explotada, ens omple d'energia i ànim saber que la nostra no és l'única espurna encesa. Ens alegra tenir companys de lluita de diferents pells però mateix cor.

La situació és greu a banda i banda de l'oceà. El capitalisme arrasa amb la vella Europa, destrueix els nostres drets, ens despulla dels assoliments de segles de lluita, ens condemna a una vida de submissió o, en cas contrari, ens promet presó i persecució.

Els governs al servei de la “troica” neoliberal que maneja Europa han decidit utilitzar la violència d'Estat i la repressió com forma de minar els ànims i les esperances de qui creiem que un altre món és possible. Ho hem vist amb la dura repressió als vaguistes aquest passat 14 de novembre, ho veiem en cadascuna de les ocasions que la policia és utilitzada com matons a sou dels bancs, desnonant famílies que no poden pagar una hipoteca.

Però igual que les companyes i companys zapatistes, nosaltres seguim. Aquí estem, intentant canviar el nostre tros de món. Resistint conscients que la nostra resistència és també la seva. Que de tots els quals lluitem contra aquest enemic caminem el mateix camí.

Per això des de la CGT volem felicitar a les companyes i companys zapatistes pels seus 29 anys d'existència, i enviar tot el nostre suport i reconeixement a la seva lluita. Estem pendents. Rebin tota la nostra solidaritat.

Secretaria Relacions Internacionals Comitè Confederal CGT

http://www.rojoynegro.info/articulo/sin-fronteras/pronunciamiento-la-cgt-29-anos-la-fundacion-del-ezln

Attached documents

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció