CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Prop d’un miler de persones es manifesten a Reus el 23 de novembre en defensa dels serveis públics

Dissabte, 24 novembre, 2012

Ahir 23 de novembre, treballadores i treballadors de l'Ajuntament, organismes i empreses municipals de Reus, amb el suport de la ciutadania –prop d'un miler de persones– es van manifestar pels carrers de Reus per rebutjar les retallades, privatitzacions i acomiadaments que afecten als serveis públics municipals.

La manifestació estava convocada per la coordinació de representants sindicals de les diferents empreses de l’àmbit públic local de Reus, que està funcionant des de fa un parell de mesos, que inclou les empreses que estan sota l'òrbita de l'Ajuntament i el holding Innova: Hospital Universitari Sant Joan, Reus Esport i Lleure, Institut Municipal de Museus, IMFE Mas Carandell, Fundació Mas Carandell, Institut de Puericultura Dr. Frias, Aigües de Reus, Reus Transport, Gesfursa, Amersam i Ajuntament de Reus.

Darrere d'una pancarta amb el lema "L’espoli dels serveis públics de Reus perjudica a tothom", els i les manifestants, treballadors/es de les diferents empreses públiques municipals i ciutadans/es solidaris/es amb les seves reivindicacions i la defensa dels serveis públics, van recórrer els carrers de la zona comercial del centre de la ciutat cridant en defensa dels serveis públics i contra les retallades i privatitzacions, la corrupció i l'actual equip de govern de l'Ajuntament, sent els crits més corejats el clàssic "No és una crisi, és una estafa" o el de "Sense paga de Nadal, no consumirem" remarcant l'afectació que les retallades que afecten als treballadors públics poden tenir en el comerç local.

Un autobús de cartró dels treballadors de Reus Transport, pancartes dels treballadors de la funerària i dels de Reus Esport i Lleure, o de l'Assemblea Popular, cartells individuals i el soroll de desenes de pitos, van donar color i diversitat a una manifestació que marca un precedent, ja que mai els treballadors de les diferents empreses i organismes municipals s'havien coordinat ni manifestat conjuntament.

A Reus tenim un ajuntament en fallida econòmica i un equip de govern amb nul·la credibilitat política que només ven fum, més preocupats per la imatge i els actes folclòrics i de protocol que no pel manteniment i qualitat dels serveis públics i les condicions laborals de més de 2000 treballadors i treballadores del sector públic municipal.

Davant la situació l'alcalde només sap dir que està obert al diàleg i a reunir-se amb els representants dels treballadors les vegades que calgui. És el mínim que li correspon fer en funció del càrrec que ocupa. Ara bé, nosaltres ens preguntem, reunir-nos per a què? Per perdre el temps i passar l'estona? Per escoltar reiteradament que la culpa és de Madrid, de Barcelona o de l'anterior equip de govern municipal? Per escoltar declaracions de bones intencions que no es concreten en res?

És hora d'establir processos de negociació real, de començar a concretar compromisos i solucions per al manteniment dels drets laborals socials i per al manteniment d'uns serveis públics dignes i suficients, i això no passa ni per retallades, ni per privatitzacions, ni per acomiadaments.

Qui ha portat a l'Ajuntament de Reus a l'actual situació de fallida han estat la majoria dels polítics locals, de l'actual i anteriors equips de govern, no els treballadors i treballadores ni la ciutadania de Reus, que no haurien de pagar les conseqüències d'una crisi que no han provocat.

El camí de la coordinació i la mobilització està obert, tot i que l'Ajuntament intentarà desactivar-lo donant un caramel aquí i una concessió allà, per trencar el treball coordinat entre les representacions sindicals i les plantilles de les diverses empreses. Per això és important continuar mantenint el treball unitari i conjunt, estendre la solidaritat entre les plantilles i teixir xarxes amb la ciutadania, en defensa d'uns serveis públics que son de tots i totes i per a tots i totes, un bé comú que cal defensar i mantenir.

CGT Reus

>>> Notícies als mitjans informatius:

Ampli rebuig a les retallades del govern municipal
Els empleats demanen a l'alcalde, Carles Pellicer, que en 'prengui nota'
http://www.reusdigital.cat/index.php?command=show_news&news_id=29138

Un miler de treballadors municipals de Reus en contra de les retallades
Acusen l’alcalde Pellicer d’estar «més pendent» de la campanya de Nadal que de les necessitats dels treballadors
http://www.naciodigital.cat/delcamp/noticia/24884/miler/treballadors/municipals/reus/contra/retallades

Prop d'un miler de persones es concentra a Reus en contra de les retallades i privatitzacions del govern municipal
http://www.reusdirecte.cat/cat/notices/2012/11/prop_d_un_miler_de_persones_es_concentra_a_reus_en_contra_de_les_retallades_i_privatitzacions_del_go_24074.php

- Vídeo

https://www.facebook.com/video/video.php?v=4858775237801

- Fotografies:

https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.538124509550960&type=1

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.426670260719699.110529.278044485582278&type=3