CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Prop d’un miler de persones es van manifestar al Vendrell el 29 de juny contra el feixisme i el racisme

Dilluns, 1 juliol, 2013

576_1372510547nopassaranvendrell.jpg

Més de 800 persones es van manifestar al Vendrell el dissabte 29 de juny contra el feixisme i el racisme, en una ciutat on la xenòfoba i racista PxC té 5 regidors. La manifestació (veure info a http://29jcontraelfeixisme.blogspot.com.es/) estava convocada per diversos col·lectius i organitzacions del Baix Penedès i la resta de Catalunya (entre elles Unitat Contra el Feixisme i el Racisme, CGT, Arran, diversos ateneus populars i col·lectius antifeixistes, SOS Racisme, col·lectius magribins, partits polítics d'esquerra,...).

La CGT va tenir una destacada presència a la manifestació, amb pancarta pròpia, i l'assistència de militants del Baix Penedès i també d'altres Federacions Territorials del sindicat, així com del Secretari General i la Secretària de Jurídica de la CGT de Catalunya.

A l'hora dels parlaments finals van intervenir Ramon Batlle i Arkaitz Iza Pérez de l'organització #29J. Arkaitz va manifestar la seva satisfacció per l'èxit de la manifestació i, Batlle va llegir el manifest de la campanya. Després va intervenir M. Jose Peñín de Sos Racisme, que va insistir en la necessitat de combatre el racisme i el feixisme allà on arrela i els rumors i mentides de les que s'alimenta, i també Steve Cedar, d'Unitat Contra el Feixisme d'Osona, que va explicar la campanya que es fa Osona contra PxC.

Podeu llegir informació sobre la manifestació i veure fotografies en aquests enllaços:

Unes 800 persones s'han manifestat el 29 de juny al Vendrell contra el feixisme i el racisme, recordant el «no passaran»
http://www.naciodigital.cat/delcamp/noticia/28385/800/persones/es/manifesten/al/vendrell/recordant/no/passaran

700 persones es manifesten al Vendrell contra el feixisme i el racisme de PxC, #29J
Crònica i fotografies a
http://xavier-rius.blogspot.com.es/2013/06/700-persones-es-manifesten-al-vendrell.html

Comunicat de valoració de CGT Baix Penedès

VALORACIÓ DE LA CGT DE LA MANIFESTACIÓ I CAMPANYA 29J CONTRA EL FEIXISME I EL RACISME

A les 12 del migdia del passat dissabte s’iniciava al Vendrell la manifestació antifeixista convocada pel #29JContraelFeixisme, una plataforma unitària que compta amb més d’un centenar d’organitzacions adherides. Prop d’un miler de manifestants ompliren els carrers de la capital del Baix Penedès, entre els quals hi havia nombroses representacions de moviments socials, culturals i sindicals, així com de partits polítics de la comarca, de Catalunya i de l’estat espanyol.

Des de la Federació Comarcal del Baix Penedès volem destacar la forta presencia d´afiliació i suport de l’organització en tot moment. S’ha comptat amb la participació del Secretari General de la CGT de Catalunya, Àngel Bosqued, i de companyes d’altres federacions i sindicats.

També és necessari fer una valoració molt positiva tant de la participació de la ciutadania com de la demostració de solidaritat i suport vers la població migrant que aquesta manifestació ha suposat. Han pogut constatar que en aquesta lluita no estan soles. Han sigut molts els que ens han agraït aquest acte de força contra el feixisme i el racisme de PxC. En aquests temps d’atur i espoli social per part de les oligarquies financeres —amb la complicitat dels diferents governs—, el missatge de la formació FEIXISTA I RACISTA ha calat entre certes capes de la població, tal i com va succeir a Alemanya amb Hitler, a Itàlia amb Mussolini o actualment a Grècia amb l’incipient creixement d’Alba Daurada.

El partit d’Anglada ha seguit de ben a prop la manifestació. Tot i que no s’han produït altercats, si que s’ha de mencionar algun incident que posa de manifest el molt treball que encara queda per fer. Un neonazi ha tirat un test al pas de la manifestació per davant del seu domicili. Sortosament, no ha causat danys personals. Els organitzadors i els propis manifestants han actuat de forma sensata, sense entrar en provocacions. Al seu torn, s’ha interposat la corresponent denúncia contra l’agressor. Fins i tot algunes de les organitzacions convocants varen sofrir actes de sabotatge en els seus locals la nit anterior.

Per altra banda, és oportú denunciar públicament que des de l’Ajuntament del Vendrell no s’ha posat cap tipus de facilitat per a l’organització de la manifestació. Ni una trista tarima per als parlaments finals, i tot emparant-se en l’excusa “d’evitar tensions en el si de l’equip de govern”. Ens sembla patètica la postura d’aquells partits que, atemorits i sotmesos a la poltrona del poder, creuen o esperen poder comptar en qualsevol moment amb el suport d’organitzacions feixistes i racistes —com feu temps enrere CiU. Amb aquesta actitud covarda i mesquina sols aconsegueix perpetuar l’enorme condicionament polític que PxC exerceix sobre institucions suposadament democràtiques. Lluitar contra el discurs de l’odi i la xenofòbia també implica prendre partit públicament, i això competeix no només a la societat civil sinó també als governs.

Finalment, des de la CGT volem deixar constància que seguirem treballant conjuntament amb totes aquelles organitzacions que han demostrat una total entrega en la lluita contra el feixisme i el racisme.

“Al feixisme no se’l discuteix, se’l destrueix” (Buenaventura Durruti)

Salut i encert

Federació Comarcal Baix Penedès de la CGT

el feixisme i el racisme són fills del capitalisme. #29Jcontraelfeixisme CGT a El Vendrell