CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Proposta a tota Catalunya per l’educació pública. Què més ha de passar per moure’ns?

Dilluns, 16 gener, 2012

Estimades i estimats!

Vet aquí una proposta d'acció que esperem que us engresqui.

Us fem arribar una proposta d'acció vers el continuat desmantellament de l'ensenyament públic. Cansades d'esperar a les masses, ens hem decidit a moure'ns, a trobar-nos i a fer saltar guspires. Ens agradaria ser moltes, crec que estem d'acord que la situació és i serà cada vegada més insostenible. Ens agradaria que signeu el manifest que us adjuntem i més encara que vingueu a l'assemblea oberta del proper dijous 19 de gener.

El primer pas serà fer aquesta assemblea oberta, convocatòria que ens agradaria que féssiu córrer i ja no diguem venir! Us animem a posar el vostre nom a sota dels que ja sortim, quants més millor, més varietat i policromia.

A més del suport a la proposta, també necessitem possible centres on fer les tancades. Per això estaria bé que les direccions (i claustres, es clar) fossin més o menys afins o, si més no, permetessin la tancada. Com ho teniu pels vostres centres? També hem fet el correu tancadestarragona@gmail.com de contacte per aquesta moguda.

Jordi Martí i Font, professor de secundària

Toni Álvarez Romera, mestre d'educació especial

>>> Aquí va la proposta:

Prou, no?

Fins quan?, què ha de passar?, què més ens han de prendre? A on ha d’arribar l’ensenyament públic perquè les persones que hi treballem diguem prou? Què hem d’esperar?

Algunes no volem esperar més. A les comarques tarragonines passem a l’acció ferma, pública i compromesa, una acció que confrontarà de forma directa la realitat del dia a dia d’escoles i instituts a les mentides i muntatges del poder sobre l’estat de l’ensenyament. Sabem que som moltes, però ens haurem de significar, com més millor. Sabem que courà al Departament la proposta, ja hem tastat altres vegades la seva ràbia quan els mestres i professores ens hem tancat a diversos centres escolars altres vegades. Ho esperem tot dels caps polítics del departament, i res bo, no ens enganyem.

Es tracta de posar el cos, part del nostre temps i resistència davant les amenaces i trampes que el Departament ens posarà. Res nou, res que no hagi passat ja. Si s’han guanyat drets al llarg de la història és perquè s’han defensat i reclamat, posant temps i esforços col·lectius, de totes i tots, del màxim nombre de persones possible.

Sí. Ens tancarem. Un dia a la setmana, a escoles i instituts. Començarem a un centre i potser, la setmana següent, som desenes. Ves a saber, només dependrà dels que estem fartes de veure com ens prenen el pèl, com no ens respecten i com ens roben tot allò que els deixem.

Plantem-nos!, prou ja!

Us convoquem a l’assemblea oberta que tindrà lloc el proper dijous, 19 de gener a les 19 hores al Espai Kesse de Tarragona:
c/ Sant Antoni Maria Claret, 12-14, Tarragona

Per desenvolupar aquesta proposta a més de debatre i consensuar altres
propostes d’accions complementàries.

Us hi esperem!

Deixa de ser una illa - CGT Tarragona

* Jordi Martí i Toni Àlvarez són afiliats de la secció d'ensenyament de la CGT de Tarragona