CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Proposta de Manifest de la Coordinadora Estatal del 15M cap a la Vaga General

Dissabte, 6 agost, 2011

Des de la comissió de treballadors/es indignats/des cap a la Vaga General de Barcelona, ​​hem redactat aquest manifest per treballar una Coordinadora Estatal cap a la Vaga General. Si us sembla podríem començar a treballar-com més aviat millor, difondre'l i sobretot fer-ho signar per totes les assemblees, comissions de treball, laborals, d'aturats / es, sindicats, comitès d'empresa, delegats, etc ..


Aquest Manifest està arribant a diverses ciutats de l'Estat espanyol. Molts de nosaltres ens hem trobat a Madrid el 24 de juliol després de la Marxa Popular indignada. D'altres, a través d'intercanvis per mail.

Esperem la seva ràpida resposta per així poder, des d'ara, difondre aquest manifest. Força i ànims!

http://trabajadoresindignadosbcn.wordpress.com/


Manifest per una Coordinadora Estatal del 15M cap a la Vaga General

Cada vegada som més les i els treballadors que ens unim a les manifestacions contra les retallades aprovades pel govern de Zapatero i els diferents governs autonòmics, contra de la Reforma Laboral, de les Pensions i de la Negociació Col.lectiva.

Dins del 15M les i els treballadors hem començat a fer-nos visibles amb Trobades de treballadors / es i empreses en lluita com a Barcelona o Saragossa, grups de treball com a Madrid, comissions laborals, contra les retallades, de sanitat, d'aturats i aturades a tot l'Estat espanyol. El 24 de juliol, després de la Marxa Popular Indignada a Madrid, ens hem trobat diferents comissions, grups de treball, treballadors i joves d'Astúries, Madrid, Burgos, Barcelona i pobles de Catalunya com Lleida, Manresa, l'Hospitalet i Cornellà. Allà, hem debatut i reflexionat sobre la necessitat de treballar per unificar totes les lluites fins aconseguir que es convoqui una vaga general, i d'aquesta manera paralitzar el funcionament quotidià del sistema capitalista. I que sigui l'inici d'un pla de lluita i mobilitzacions fins a aconseguir les nostres reivindicacions, i en la qual tant aturats / es, estudiants, treballadores de la llar i immigrants, puguin sumar-se a l'atur de la producció sortint als carrers i mobilitzant fins derrotar els ajustos i els pactes signats per Toxo i Méndez.

És així que volem fer una crida al compromís i a la confiança en les nostres pròpies forces com a treballadores / és per construir una alternativa de lluita als duríssims efectes d'una crisi capitalista que no generem i que no hem de pagar. Mentre, salven a la banca i als Botín: els veritables responsables de la crisi que es porten milions i desnonen a milers de famílies. Els treballadors / es ens hem de fer visibles: la nostra participació activa i generalitzada, unida als joves sense futur ia les assemblees del 15M tindrà una enorme potència per qüestionar i lluitar contra aquest sistema per a rics.

Entenem com treballadors / es a tota persona que amb el seu cos i la seva ment pateix l'explotació i opressió del sistema capitalista: els obrers i obreres de les fàbriques, a les i els treballadors dels serveis, de l'educació, aturats i aturades, immigrants, als joves amb treballs precaris, a les dones que pateixen la discriminació laboral i la doble explotació amb treballs no reconeguts. Contra la divisió que ens volen imposar després de dècades de passivitat i individualisme els empresaris i els governs al seu servei i les direccions sindicals, que exclouen a les / els immigrants, aturats / des, joves precaris i dones treballadores: hem de unir-nos perquè tots i totes som treballadors / es, i si TOQUEN A UN/UNA, ENS TOQUEN A TOTES!.

A Madrid ha sorgit la proposta d'aquest Manifest per una Coordinadora Estatal de les comissions del 15M que treballem cap a la Vaga General, amb una exigència a les direccions de CCOO i UGT a rebutjar els pactes signats i una crida a les seccions sindicals combatives de tots els sindicats, comitès d'empreses, els sindicats d'esquerra o alternatius, delegats / des, assemblees i grups de treballadors. I així poder organitzar assemblees en els centres de treball, polígons i diferents sectors per debatre i decidir com lluitar junts per les nostres reivindicacions, com:

-Tirar enrere les retallades, els diners són per la Sanitat i Educació. No a la privatització.

-Lluitar contra els ERO, acomiadaments, tancaments d'empreses i atacs a les nostres condicions de treball.

-Per la derogació del pensionazo, la reforma laboral i la restricció de la negociació col.lectiva.

-Contra la precarietat, que afecta més a dones i joves: els falsos autònoms, beques estudiantils precàries, subcontractes, contractes escombraries. Tots / es a plantilla fixa i amb els mateixos drets. Prohibició dels contractes temporals i les ETT.

-Contra l'atur: repartiment d'hores de treball sense reducció salarial.

-Nativa o estrangera, la mateixa classe obrera! Papers per a tothom. Fora la llei d'estrangeria i els CIE.

-Pels drets de la dona treballadora: no a la discriminació i abús patronal. Pel reconeixement de tots els seus treballs, sota contractes dignes i prestacions socials.

-Cap ajuda o préstec a la banca usurera! No al pagament del deute!