CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Protesta del treballadors de Roca per l’ERO de Ceràmiques del Foix

Diumenge, 9 novembre, 2008

A més de les autoritats locals, mig centenar de treballadors de l'empresa Roca, convocats pel sindicat CGT, van rebre ahir divendres 7 de novembre a les portes de Neàpolis el president de la Generalitat, José Montilla. Ho van fer amb pancartes, crits i xiulets contra l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que afecta la companyia davant la passivitat de les administracions. Els manifestants van intentar parlar amb el president Montilla abans de la inauguració de la jornada, però no ho van aconseguir. A la sortida de Neàpolis, Montilla va sortir des de l'aparcament soterrat i els manifestants van tornar a quedar amb les ganes d'expressar-li les seves queixes.


Una quarantena de treballadors de l'empresa Roca, convocats per el sindicat CGT, han rebut el 7 de novembre el president de la Generalitat –a la seva arribada al recinte Neápolis de Vilanova- amb crits, botzines i pancartes per l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO)

Font: El DEBAT

Vilaweb-El Punt

Fotos y Videos al web de la secció sindical de

CGT ROCA


Continua l'ERO a Ceràmiques del Foix- Roca

Els treballadors de Ceràmiques del Foix, empresa del Grup Roca, al costat dels companys de CGT de Roca-Gavá i els de la Federació Intercomarcal Garraf - Alt Penedés de la CGT, es van manifestar aquest divendres 7 d'octubre a Vilanova i la Geltrú aprofitant la visita a aquesta localitat del President de la Generalitat, José Montilla. El comitè de treballadors va fer arribar al President un manifest.

Van consumides ja tres setmanes del període de consulta després de l'ERO presentat per Ceràmiques del Foix i l'empresa no s'ha mogut tot just de les seves postures inicials: Ara oferixen un treballador menys acomiadat, 71 en lloc de 72, ja que s'ha produït una baixa voluntària i 25 dies per any treballat fins a un màxim de 12 mesos, cinc dies per sobre del que contempla la llei.

Aquestes “generoses ofertes” de l'empresa només tenen funció decorativa i justificativa davant la inspecció de treball, estan molt lluny d'uns mínims dignes i són mostra del cinisme negociador desplegat per la Direcció de Ceràmiques del Foix-Roca.

La secció sindical de CGT manté la seva postura d'exigir la retirada completa de 'ERO. Mentre, cada dia, aprofitant els canvis de torn, les treballadores i treballadors de Ceràmiques del Foix es concentren davant la porta de la factoria en senyal de protesta i aprofiten per a mostrar "l'estima" que senten cap als membres de la Direcció. Encara que nosaltres les demanem amb urgència, el comitè estudia mobilitzacions més contundents.

Javier Avilés, delegat de CGT, Ceràmiques del Foix

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció