CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Protesta per les condicions laborals de les obres del nou Corte Inglés de Tarragona

Divendres, 22 maig, 2009

Unes trenta persones, convocades pels sindicats CGT i Cobas, amb el suport dels col·lectius CUP, Endavant, Cau de Llunes, A.J. La Guspira, SEPC i AJT, es van concentrar ahir per la tarda davant el solar del futur centre d’El Corte Inglés de Tarragona per denunciar que les empreses encarregades de les obres obliguen a fer jornades de més de 12 hores. Els sindicats ho han denunciat a Inspecció de Treball i a la Seguretat Social però no han rebut resposta.


Mentre centenars de treballadors augmenten cada dia les ja atapaïdes llistes d’aturats, les empreses encarregades de les obres del futur centre comercial El Corte Inglés, que s’inaugurarà a Tarragona, imposen als seus treballadors jornades de 12 hores. És per això que els sindicats CGT i Co.bas hem convocat aquesta concentració el dia 21 de maig a peu de la construcció.

Amb aquest acte pretenem mostrar la nostra repulsa contra la realització d’hores extres. Es més, proposem com a alternativa que s’acordi la realització de dos torns de sis hores respectant el salari segons conveni dels treballadors. D’aquesta manera, els 80 llocs de treball que s’han creat arrel d’aquesta gran superfície, passarien a duplicar-se.

Considerem que aquesta iniciativa es tradueix en una solució real, de fàcil aplicació, justa i solidària per repartir el treball, així com els beneficis i benestar que genera amb l’esforç de tots i totes.

Federació Intercomarcal de Tarragona de la CGT