CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Protestes antinuclears a Reus contra la trobada de la Suciedad Nuclear Española reactiven la petició de tancament de les centrals nuclears

Divendres, 27 setembre, 2013

576_1380140124anti001.jpg

Un centenar de persones es van concentrar a Reus el 25 de setembre a la plaça Prim de per exigir el desmantellament de les centrals nuclears. La protesta coincidia amb la celebració a la ciutat de la 39a trobada anual de la Societat Nuclear Espanyola. El 21 de setembre ja s'havia realitzat un acte al Centre de Lectura sota el lema "Després de Fukushima. Jornada d’alternatives i pel tancament de les nuclears", al que van assistir unes 50 persones i que va comptar amb les intervencions de diversos activistes antinuclears.

La concentració-escrache del 25 de setembre es va portar a terme al vespre a les portes del Teatre Fortuny, on els participants a la trobada del lobby pronuclear i representants del món empresarial i polític assistien a un concert de "benvinguda". La benvinguda dels antinuclears va consistir en una sorollosa escridassada i xiulada als assistents al concert, els quals anaven passant pel passadís obert per la policia escoltant consignes antinuclears i invitacions a marxar de la ciutat.

Abans de la concentració s'havia procedit a despenjar de l'edifici de l'Òmnium, a la mateixa plaça Prim, una immensa pancarta antinuclear, en una complicada operació que va durar una hora i va requerir la col·laboració d'una trentena d'activistes.

Els actes (veure informació dels actes antinuclears del 21 i 25 de setembre a Reus contra la trobada de la Suciedad Nuclear Española a http://www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article9541 ) estaven organitzats per diversos col·lectius i organitzacions (Ateneu Roig Cambrils, Casal Despertaferro, CGT-Baix Camp, CUP –Reus, Ecologistes en Acció, Enginyeria Sense Fronteres-Tarragona, Grup Antinuclear de les Comarques Gironines, GEPEC, ICV-Reus, Som Energia, TLN -100% Renovables).

La feina prèvia que s'ha fet per organitzar aquesta protesta contra la SNE ha animat les organitzacions participants a reactivar el moviment antinuclear i unir esforços amb l'objectiu de reforçar la lluita de cara l'any 2014, any en que es compleixen 25 anys de l'accident a la central nuclear Vandellòs I. Va ser el 19 d'octubre de 1989 quan un incendi en la zona de turbines de la planta va provocar un greu incident, qualificat com "important" amb un nivell 3 a l'escala INES, i que va suposar el tancament de la central nuclear. Es preveu organitzar una sèrie d'actes per commemorar aquell accident amb un idea molt clara: recordar i activar la memòria de la gent perquè per trencar la cortina que s'ha corregut sobre aquell accident i tot el que va succeir després, i animar a les noves generacions a afegir-se al moviment antinuclear.

Els col·lectius antinuclears a més ens oposem radicalment al fet que el govern espanyol plantegi allargar fins als seixanta anys la vida útil de les centrals nuclears, i més tenint en compte el llarg llistat d'incidències i problemes que acumulen.

CGT Baix Camp-Priorat

- Enllaços a algunes notícies publicades sobre la concentració del 25 de setembre:

Un centenar d'antinuclears donen la "benvinguda" al lobby nuclear a Reus.
Creuen que la petició de la Societat Nuclear Espanyola d'allargar la vida útil de les centrals a 60 anys és una «bogeria»
http://www.naciodigital.cat/delcamp/reusdiari/noticia/2507/centenar/antinuclears/donen/benvinguda/lobby/nuclear

Un centenar d'ecologistes escridassen la Societat Nuclear Espanyola
http://reusdigital.cat/noticies/un-centenar-decologistes-escridassen-la-societat-nuclear-espanyola

Un centenar de persones es concentren a Reus per demanar el desmantellament de les centrals nuclears
La protesta coincideix amb la celebració a la ciutat de la 39a trobada anual de la Societat Nuclear Espanyola
>>> Dins la notícia hi ha Vídeo amb declaracions dels activistes antinuclears Eloi Nolla i Sergi Saladié.
http://www.reusdirecte.cat/cat/notices/2013/09/un_centenar_de_persones_es_concentren_a_reus_per_demanar_el_desmantellament_de_les_centrals_nuclears_32723.php

- Cròniques de l'acte antinuclear del 21 de setembre

Una xerrada a Reus obre les jornades que clouran amb un escarni a la Sociedad Nuclear Española
http://www.directa.cat/noticia/un-xerrada-al-centre-lectura-reus-obre-les-jornades-que-clouran-amb-un-escarni-sociedad-nucl

Els col·lectius antinuclears s'oposen a la trobada de la Societat Nuclear Espanyola a Reus.
http://canalreustv.xiptv.cat/canal-reus-noticies/capitol/crtv_2896_els-collectius-antinuclears-s-oposen-a-la-trobada-de-la-societat-nuclear-espanyola-a-reus

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció