CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Protestes per l’acomiadament de 5 treballadors del Club Natació Terrassa

Dissabte, 26 maig, 2012

COMUNICAT DEL COMITÈ D’EMPRESA DEL CLUB NATACIÓ TERRASSA DAVANT L’ACOMIADAMENT DE 5 COMPANYS.

El passat dijous 17 de maig la nostra empresa va fer efectiu l’acomiadament de 5 companys al·legant raons econòmiques, pel mòdic preu de 20 dies per any treballat fins a un màxim de 12 mensualitats, agafant-se a la nova reforma laboral.

De fet, ja ens ho van comunicar al comitè en la reunió que vàrem tindre amb l’empresa el passat 29 d’abril. Desprès de l’exposició de motius basada en la baixada de socis i conseqüent pèrdua d’ingressos, argumentada amb una moderna posada en escena de successius Power Points, ens diuen que en matèria laboral prendrien les següents mesures:

1- No renovació del Pacte d’Empresa (Pacte de Millora)

2- Tornar al Conveni de Clubs de Natació de Catalunya en tots els aspectes.

3- Incompliment del document addicional al Pacte d’Empresa 2010-2011 que obligava a afegir un 0´4% a les taules definitives del 2011.

4- Acords individuals amb 5 treballadors majors de 60 anys mitjançant prejubilacions pactades.

5- Reducció de la plantilla en un 5%.

La decisió ja estava presa, en cap moment ens van donar oportunitat de negociar mesures menys traumàtiques, sobretot amb el tema dels acomiadaments.

Resumint, la cosa està així: l’empresa diu no es culpa seva, es culpa de la crisi i nosaltres pagarem les conseqüències.

L'empresa convoca al personal per comunicar les mesures, diuen que ho faran de manera immediata i instal·len la por entre el personal.
Les nostres objeccions punt per punt:

1- Per fi poden carregar-se el Pacte d’Empresa, encara que sembli que el tenim gràcies a ells si els escoltem. Fa anys que el tenim per que els treballadors vàrem decidir que les nostres condicions las teníem que negociar nosaltres i no buròcrates sindicals que ni tan sols treballen al sector. Any rere any, negociació rere negociació han anat a carregar-se’l, inclús en temps de bonança. Ens han titllat i ens titllen de privilegiats, per que tenim millors condicions que el sector, menys jornada, increments salarials a tots els conceptes, recuperació de l’antiguitat i mes beneficis. Però això ha estat així per que com a comitè em lluitat per que així sigui, sempre amb el suport incondicional dels nostres companys, malgrat les continues amenaces de que les nostres propostes farien trontollar la estabilitat del Club Natació Terrassa i es veurien obligats a reduir plantilla. Lluitarem per mantenir-ho!

2- De fet ja estem al Conveni de Clubs de Natació de Catalunya en tots els punts que no contempla el nostre Pacte d’Empresa. Però el que esta del tot ficat es el nostre president que es el president de l’Associació Empresarial de Clubs de Natació de Catalunya i el nostre director general, que forma part de la comissió negociadora per part empresarial. Sempre juguen a dues bandes. Lluitarem per no tornar-hi!

3- El que està signat s’ha de respectar. Clar que diuen que si apliquen aquesta clàusula hauran de incrementar el tant per cent de reducció de plantilla. A això se li diu xantatge. Res no ens assegura que si no ho fem complir pararan quiets. Lluitarem per que es compleixi!

4- Si individualment els companys afectats arriben a acords, millor això que incrementar la ràtio d’acomiadaments. Però que els hi paguin el que els hi pertoca, que per això es l’empresa la que vol desfer-se d’ells per reduir estructura de personal i intentar externalitzar mes llocs de treball. Lluitarem per controlar-ho!

5- Han estat 5 companys. Dos d’ells fruit de l’assetjament sistemàtic d’una directora d’àrea, amb la col·laboració del director general i el beneplàcit de la junta directiva. Aprofiten l’avinentesa per liquidar dos molestos casos personals. Els altres tres companys, amb edats, una de 57 i dos de 55, excloent-los definitivament del mercat laboral i amb unes perspectives per la jubilació funestes.

Volem afegir que el Club Natació Terrassa ha de fer front a una despesa de 200.000 € a la Seguretat Social, fruit d'una Inspecció que varen tenir l’any passat. Argumenten que és per la falta de normativa respecte als monitors de seccions esportives (col·laboradors els anomenen, perquè fan poques hores, això ho fan tots els Clubs, diuen), esportistes professionals amb contractes fraudulents i beneficis socials del nostra Pacte d’Empresa considerats “pagaments en especies” JA, JA! Aquest 200.000 € corresponen als 4 últims anys i fruit d’una gran negociació per part de l’empresa, no han hagut de pagar mes. També diuen que no hi hagut sanció administrativa. Això si, no ens han lliurat cap mena de documentació que acrediti res. Exigirem l'acta.

Això es el que tenim ara i es per això que ja vàrem mobilitzar al personal el passat diumenge 20 d’abril davant de les nostres instal·lacions, per denunciar tots aquest fets, principalment aquests 5 acomiadaments salvatges. I hem continuat mobilitzant-nos aquest dissabte dia 26 a partir de les 10 h. al Club Natació Terrassa, a l’entrada de l’avinguda Abat Marcet.

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció