CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Prou de xantatges: Ficosa amenaça amb tancar les dues factories de Rubí

Diumenge, 24 maig, 2009

Ficosa, que a la fi de 2008 plantejava un excedent de 140 treballadors/es a Rubí i fusionar les dues fàbriques que té en aquesta localitat, ha advertit als sindicats que si no obté una requalificació municipal dels terrenys, les fàbriques estan abocades al tancament.


La multinacional catalana té a Rubí les empreses Ficotriad i Ficotranspar, situades en uns terrenys que la ciutat ha "engolit" pel creixement urbà dels últims anys. Ficosa ha demanat la requalificació dels dos solars, en els quals està de lloguer. Els va vendre fa uns anys, però amb la condició que, si els requalificaven en sòl residencial, cobraria la Plusvalua. Una cosa habitual en aquest tipus de tripijocs. L'Ajuntament a proposta dels treballadors i amb l'acord de tots els grups polític s'hi va oposar.

Segons el Director General de Ficosa, De Los Mozos "necessitem diners per a construir el nou centre i sense la requalificació no hi ha diners". L'operació que pretén Ficosa es xifra en més de 15 milions d'euros. Des que va arribar a Ficosa, De Los Mozos ha engegat un pla en el qual destaca la repressió sindical i l'assetjament als drets dels treballadors/es, amb més de 1000 acomiadaments de treballadors temporals en el 2008, i en el que va d'any 700 treballadors/es han estat acomiadats de les diferents fàbriques que Ficosa té per tot el món, i la congelació salarial és ja un fet en bastants centres de treball.

L'acomiadament del company Luque, delegat sindical de CGT, secretari del Comitè d'Empresa de Ficotriad és un pas més de la "multinacional catalana" per frenar a un sindicat que defensa abans de res als treballadors/es.

CGT Rubí