CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Prou impunitat per als feixistes. Tancament definitiu del centre nazi Tramuntana ubicat al barri del Clot, Barcelona

Dilluns, 29 octubre, 2012

Unitat contra el Feixisme i el Racisme exigim a l’Ajuntament de Barcelona el tancament definitiu del centre nazi Tramuntana ubicat al barri del Clot. Malgrat la resolució unànime del districte de Sant Martí contra l’existència d’aquest centre i la seva manca de llicència per realitzar activitats, denunciem que els seus promotors i membres continuen reunint-se al local i exhibint-se públicament i de manera impune. Això està provocant una gran preocupació i alarma social entre el veïnat i les organitzacions del Clot per l’amenaça social que suposa. Des d’UCFR denunciem que l’existència del casal Tramuntana i la transigència institucional amb la seva activitat no fan res més que enfortir la seva xarxa feixista.

Hem constatat que, en les darreres setmanes, els feixistes han incrementat la seva acció amb festes i reunions. Com ja era conegut prèviament, el centre nazi Tramuntana va assistir a la concentració de Plaça de Catalunya del passat 12 d’octubre on també hi van participar altres organitzacions feixistes que després de la concentració es van dedicar a fer batudes pel centre de la ciutat amenaçant, insultant i agredint als vianants. Durant els dies previs a la convocatòria, l’activitat al casal Tramuntana es va incrementar notablement i van proliferar les pintades xenòfobes arreu de diverses ciutats de l’àrea metropolitana i, molt especialment, als barris barcelonins de la Sagrada Família i del Clot-Camp de l’Arpa. Així mateix, durant la jornada del 12-O i els dies següents, el veïnat de la zona propera al local va ser testimoni de la presència al local i al carrer dels nazis que, a més, feien ostentació de símbols clarament feixistes. Diferents veïnes i veïns, alarmats, van trucar a la Guàrdia Urbana i als Mossos d’Esquadra, que van acudir al local i van parlar amb una persona responsable del centre. Tot i això, l’activitat a dins del local va continuar sense caps tipus d’impediment.

Així mateix, el passat 27 d’octubre, es va detectar una important activitat al centre nazi coincidint amb una convocatòria de concentració pública a Barcelona del partit feixista Plataforma per Catalunya. Des d’UCFR tenim el convenciment que l’activitat feixista en aquest local continua i que s’accentuarà durant les properes setmanes coincidint amb la campanya electoral. Estem convençuts que aquesta manca d’acció institucional per tancar-lo obre el camí al creixement del feixisme al nostre barri.

Aquesta inacció es contraposa a la repressió contra les persones que aixequen la veu contra el feixisme. Les multes i agressions contra col·lectius i persones que denuncien o es manifesten són prou reveladores. Dos dels últims exemples han estat la multa a un jove que el 5 de maig va participar a la manifestació del Clot convocada per UCFR i la violència policial contra un assistent a la concentració antifeixista del 12-O a la plaça de la Universitat.

UCFR-Sant Martí tenim molt clar que al nostre barri només hi sobren ells i que el carrer és nostre: de les persones que lluitem per una societat sense racisme, sense homofòbia ni odis. Es per això que participarem, amb moltes altres entitats, a les Barraques de la Festa Major del Clot-Camp de l’Arpa que aquest any tenen com a lema “Feixistes fora del barri. Ni al Clot, ni enlloc”.

Només des d’una lluita massiva i contundent podrem aturar-los i, per això, convidem totes les persones que vulguin lluitar contra el feixisme a participar a UCFR-Sant Martí. És la única forma possible de fer-los fora: construint una mobilització veïnal constant contra aquells qui, de les ruïnes de la crisi, pretenen erigir l’escorxador que és el feixisme.

UCFR-Sant Martí

http://forafeixistesdelclot.wordpress.com/2012/10/29/prou-impunitat-per-als-feixistes-tancament-definitiu-del-centre-nazi-tramuntana/

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció