CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Prou Mentides! 29 de gener mobilitzacions per la derogació de la reforma laboral 

Dilluns, 17 gener, 2022

Comunicat de la Taula Sindical de Catalunya

Des de la Taula Sindical de Catalunya, formada pels sindicats CGT, Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), CNT, COS, Solidaritat Obrera i Cobas, fem una crida a participar a les mobilitzacions del proper dissabte 29 de Gener per la derogació real de la nefasta reforma laboral del 2012, com a primer pas en la recuperació dels drets robats a la classe treballadora.

Partits polítics del govern i sindicats majoritaris han mentit al conjunt dels i les treballadores. Cap modificació que compti amb el suport de la CEOE serà res més que petits ajustos que consoliden el pitjor del greu atac que vam patir ara farà 10 anys.

PSOE i Podemos van repetir un i altre cop en els seus programes, fins i tot signat en acords parlamentaris, que es procediria a derogar el dur atac perpetrat contra les condicions de treball de la nostra classe. Constatem que continuarien vigents retrocessos altament negatius com els següents:

 -Reducció de la indemnització per acomiadament improcedent de 45 a 33 dies per any treballat.

-Reducció del màxim d’indemnització de 42 mesos a 24.

-Pràctica eliminació dels salaris de tramitació.

-Facilita la justificació dels acomiadaments objectius i EROs per part de les empreses.

-Eliminació de la capacitat de les administracions públiques per bloquejar EROs.

-Capacitat de reducció de salaris en les modificacions substancials de les condicions de treball.

-Autopista legal pels EROs o Modificacions de condicions amb ridícules justificacions que fan molt difícil qualsevol impugnació.

-Establiment unilateral de la jornada irregular.

-Estatalització de la negociació col·lectiva (reivindiquem un model de negociació col·lectiva descentralitzada, arrelada al territori i en mans dels propis treballadors/es).

No només això si no que una de les mesures presentades com a ‘positives’ de la nova regulació, els anomenats ERTOS RED, són ni més ni menys que un regal per a la patronal per finançar els seus ajustos de plantilla amb fons públics provinents dels pressupostos i la pròpia seguretat social.

Mentrestant, els i les treballadores continuem patint increment del preu de l'electricitat i una inflació disparada mentre els nostres salaris segueixen any rere any perdent capacitat adquisitiva, sense que a gairebé ningú l'importi.

Cal dir prou! No ens empassem la derogació fake!

Fem una crida a tota la classe treballadora catalana a mostrar la repulsa i exigir la derogació de les reformes laborals, de forma especial les de 2012 i 2010, que ens estant enfonsant en unes vides precàries per engreixar els seus beneficis.


El dissabte 29 de gener, surt al carrer!

PROU MENTIDES! 29 DE GENER MOBILITZACIONS PER LA DEROGACIÓ DE LA REFORMA LABORAL

Comunicat de la Taula Sindical de Catalunya

 

Contacte: Oscar Murciano 692057591