CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Prou repressió a les opositores de la MAT: Concentració dilluns 27 de gener a Girona

Dissabte, 25 gener, 2014

NO A LA MAT! PROU REPRESSIÓ!

CONCENTRACIÓ
Dilluns 27 de gener a les 10 del matí
Comissaria dels Mossos d'esquadra de Girona (Vista Alegre)

En una acció de denúncia contra la MAT a Fellines, el 8 de gener una persona es va encadenar a un bidó sota terra. Una desena de persones van resultar ferides en una càrrega brutal dels Mossos d'esquadra i a 6 més els imputen diversos delictes. Dilluns 27 de gener han d’anar a declarar a comissaria. No les deixarem soles. Us convoquem a la concentració al parc de Vista Alegre a les 10h.

NO A LA MAT!

PROU REPRESSIÓ A LES OPOSITORES A LA MAT!

Les mobilitzacions contra la línia de molt alta tensió s'estenen amb accions com la de la torre 66 o el referèndum a Santa Coloma de Farners i altres pobles de la Selva. L'única resposta del govern de la Generalitat és més repressió al servei dels interessos privats de Red Eléctrica Española.

El 8 de gener l’assemblea No a la MAT Girona i la Plataforma No a la MAT van fer una acció de desobediència que va consistir en una persona encadenada a un bidó sota terra, en el mateix punt on s’han de construir els fonaments de la torre 66. L’acció feia evident com s'està incomplint l’acord entre la Generalitat de Catalunya i els municipis que fixa una distància de seguretat de 100 metres de les cases. Està previst que els cables de la torre 66 estiguin a 17 metres d’una masia. Per què el govern de la Generalitat, en lloc d'aturar les obres envia els mossos d'esquadra a reprimir amb brutalitat les manifestants?

Arran de l’acció les opositores van patir la contundència d’un operatiu policial desmesurat. Fins a vint furgonetes d'antiavalots de l’Àrea de Recursos Operatius i de la Brigada Mòbil dels mossos van perimetrar la zona i carregar contra les persones que donaven suport a l’acció.

El resultat de tot plegat va ser nombroses manifestants contusionades -dues amb el braç trencat per defensar-se dels cops de porra. Però els mossos d'esquadra no n'han tingut prou amb la repressió física, i tres setmanes després han detingut una persona i n'han imputat cinc més per oposar-se a la línia i haver participat en una mobilització.

La repressió que han patit les que es mobilitzen contra la MAT té una voluntat clara de criminalitzar i desmobilitzar una lluita legítima que fa més de 15 anys que dura. Denunciem la participació de l’Estat espanyol i la Generalitat de Catalunya com agents clau a l'hora de permetre que Red Eléctrica de Española i els seus interessos privats imposin la seva voluntat per sobre de les persones. Aquesta complicitat i connexió entre el sector públic i el lobby energètic s’han evidenciat al llarg dels anys de moltes maneres diferents. Només uns exemples: els ministres i presidents de govern que acaben als consells d'administració de les elèctriques; els augments insuportables de les tarifes de la llum; la declaració la MAT com a bé d'interès públic, amb tots els privilegis que comporta; o la repressió de les forces d'ordre públic a les opositores de la línia.

Durant aquests darrers mesos, la zona de Fellines i Viladasens, on està situada la torre 66, mentre creixia i es manifestava una oposició frontal a la MAT, ha estat militaritzada pels mossos d'esquadra al servei de Red Eéctrica. Controls, registres, seguiments, agressions i vexacions han estat el pa de cada dia durant mesos sencers, que han esgotat la paciència de veïnes i opositores.

No podem permetre que la Generalitat es posi al servei dels interessos d’una empresa privada i encara menys que això es tradueixi en judicialització i condemnes a les persones que s'oposen al projecte de la MAT.

Dilluns 27, activistes que van participar a la mobilització de suport a l’acció de desobediència del 8 de gener han d’anar a declarar a la comissaria dels mossos d'esquadra de Vista Alegre de Girona. No les deixarem soles. Us convoquem a la concentració al parc de Vista Alegre a les 10h.

NO A LA MAT! PROU REPRESSIÓ!

Grup Antirepressiu de Girona, Assemblea No a la MAT Girona, Plataforma No a la MAT, CGT Girona, CUP, Alerta Solidària

Més informació:

- WEB CGT GIRONA

- TWITTER CGT GIRONA

Detencions d’activistes a Girona

En menys d’una setmana els mossos d’esquadra han detingut a Girona a tres persones diferents, assaltant-les al carrer i traslladant-les a dependències policials.

Des del Grup Antirepressiu volem denunciar aquesta reiterada pràctica que acaben significant autèntics segrests a les nostres companyes. Evidenciant d’aquesta manera la seva estratègia intimidadora, i el seu intent d’inculcar una doctrina de la por. Aquest fet el porten a terme elaborant atestats policials inacabables que deixen sempre oberts, per tenir la possibilitat d’encabir i imputar a més persones relacionant-les amb fets i proves que no estan contrastades.

Des del Grup Antirepressiu denunciem aquestes reiterades detencions, ja que les imputacions es podrien portar a terme des de Jutjats, evitant totes les incomoditats i vexacions que pateixen les companyes detingudes i els desproporcionats desplegaments policials.

Per tan acusem a la Conselleria d’Interior i al cos de mossos d’esquadra d’imposar càstigs exemplars a persones que no han estat encara reconegudes com autores dels fets que se les imputa. Amb l’objectiu de desmobilitzar a partir de la por a la repressió, a totes les persones que activament s’oposen a l’ordre establert.

Avui han detingut a una companya, abans d’ahir una altre. I a tu, quan et detindran? Solidaritzem-nos, és l’únic camí possible.

Grup Antirepressiu Girona

DETINGUDA UNA DE LES PERSONES QUE DONÀVEN SUPORT A L’ACCIÓ CONTRA LA MAT DEL PASSAT DIA 8 DE GENER.

Crònica de la detenció:

Al voltant de les cinc de la tarda, d’ahir, el Mossos d’Esquadra van detenir, en ple centre de Girona, una de les persones que va donar suport a l’acció de desobediència contra la MAT, que es va realitzar el passat dia 8 de gener, a Fellines.

Segons el seu advocat, Benet Salellas, se li imputen delictes d’atemptat contra l’autoritat i lesions. El detingut, ha passat la nit a la comissaria de Vista Alegre i passarà a disposició judicial a les 10 del matí d’avui.

Pel que s’ha comunicat, aquests fets que presumptament se li imputen, haurien succeït, durant l’acció de resistència de passat dia 8 de gener.Retour ligne automatique
Tot va començar, amb la retenció per part dels Mossos dels llogaters dins de la masia anomenada con Planelles (Fellines). Al cap d’un parell d’hores, se’ls va permetre sortir-ne. Posteriorment i per indicacions de REE, els Mossos van irrompre en un tancat per a cavalls que els habitants d’aquesta masia tenen llogat.

Arran d’això i després de comprovar que no portaven cap mena d’ordre ni notificació per poder accedir a la zona, i sumat al fet que s’estaven cometent temeritats en el rescat de l’activista enterrat ,es van produir moments de molta tensió, entre la policia i les persones que donaven suport a l’activista, que van desembocar en càrregues policials. Fruït d’aquestes càrregues, dues persones, un noi i una noia, van sofrir fractures de cúbit pels impactes de les porres. A part d’aquests, hi ha set persones més que presenten contusions en diverses parts del cos. Cal també destacar que els cavalls que estaven dins del tancat van fugir arran d’aquests fets.

Recordem que l’acció de desobediència que es va realitzar, estava emmarcada en la denúncia de l’incompliment de les distàncies de seguretat, respecte a la línia MAT.

En aquesta zona, la Generalitat va imposar un canvi de traçat, respecte de l’original (paral·lel al TGV), afirmant que aquesta variació donava compliment a les distàncies de seguretat que s’estableixen en 100 metres per a masies aïllades i 500 respecte de nuclis. Aquest fet no es compleix en el poble de Fellines , i especialment flagrant és l’entorn de la torre 66 on hi ha una masia, anomenada Can Planelles, a tan sols 17 m. de la línia.

Jordi Navarro (regidor de l’Ajuntament de Girona per la Cup), també ha estat cridat a declarar arran d’aquests fets.

Des de l’assemblea anti-MATt i la plataforma No a la MAT volem denunciar l’extrema contundència de d’operatiu policial, no només el dia de l’acció ,sinó la continuada presència policial des dels inicis de la construcció del segon tram de la línia, fins a l’actualitat. Amb controls continuats, identificacions, i diversos processos oberts de forma arbitrària.

PER AQUEST FET AVUI DIVENDRES 24 DE GENER HEM DONAT SUPORT AL DETINGUT DAVANT DE JUTJATS DE GIRONA A LES 10:30 H

DAVANT LA REPRESSIÓ, UN ÚNIC CAMÍ: SOLIDARITAT!!!

Assemblea No a la MAT de Girona

http://noalamatgirona.wordpress.com/2014/01/24/detinguda-una-de-les-persones-que-donaven-suport-a-laccio-contra-la-mat-del-passat-dia-8-de-gener/

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció