CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Prou repressió de la militància social! Solidaritat amb la companya Mònica de Terrassa

Dimecres, 19 juny, 2013

Cartell mobilitzacions solidaritat Mònica

La CGT de Rubí, com a sindicat compromès, no sols amb la lluita dels interessos de tots i totes les treballadores, sinó també en l’avenç cap a una societat justa, solidaria i igualitària, es veu del tot vinculat a les mobilitzacions de caire social, mobilitzacions que pateixen la repressió policial i institucional. En aquest cas ens arriba una crida a la solidaritat amb la companya Mónica de Terrassa.

La nit del 12 de maig del 2007 la Mònica va ser aturada per dos vehicles dels Grups d’Intervenció Especial (GIE) de la Policia Municpal de Terrassa quan sortia del Kasalet. Llavors va ser identificada violentament i posteriorment agredida i detinguda per dos agents per, suposadament, resistir-s’hi. Però l’abús de poder no va acabar aquí, la Mònica va demanar assistència mèdica degut a la agressió i va ser conduïda a Urgències on va ser víctima d’una nova agressió dels mateixos policies dins del propi hospital. Finalment va ser traslladada a comissaria, d’on va sortir el matí següent en llibertat amb càrrecs, acusada d’haver agredit ella als policies que la van detenir i apallissar.

Arran dels fets, dos policies municipals de Terrassa han estat finalment acusats d’un delicte de tortures i, subsidiàriament, d’un delicte contra la integritat moral i d’una falta de lesions pels quals es demana inicialment 2 anys de presó, 12 anys d’inhabilitació i 4500€ de responsabilitat civil. La torna és que, a la vegada, la Mònica, membre del col·lectiu Acció Autònoma i el Kasalet i activista dels moviments socials de Terrassa ha estat acusada d’un delicte d’atemptat a l’autoritat i de lesions pels quals li demanen inicialment una suma de 2,8 anys de presó i 1800€ de responsabilitat civil. Un cop el Jutjat 3 de Terrassa va finalitzar la instrucció el gener del 2013, el procés es va traslladar a l’Audiència Provincial de Barcelona, que finalment ha fixat la data de judici pel proper 4 de juliol d’aquest 2013.

Es per aquest motiu que remetem aquesta crida de la Secretaria d’Acció Social de CGT Catalunya, per tal de fer una signatura via web per l’absolució de Mónica en aquest enllaç i informar que al local de CGT Rubí alguns companys han posat a disposició de tothom un full de signatures pel mateix motiu.

Firma via web en aquest enllaç: https://oiga.me/campaigns/monica-absolucio-gie-dissolucio.

Manifest del cas per mes informació: http://sat-terrassa.cat/wp-content/uploads/2013/05/manifest-central-gie-definitiu.pdf

Cartells i materials de la campanya: http://sat-terrassa.cat/

No a la repressió de la mobilització social!

Salut, Força i Acció Social!

Secretariat d’Acció Social CGT-Rubí


Convocatòries de suport i solidaritat:

22 de juny. 18:00 h. Manifestació Prou abusos de poder. Pça. Vella. Terrassa.
27 de juny. 19:00 h. Concentració davant del ple municipal. Raval de Montserrat. Terrassa.
04 de juliol, 9:30 h. Concentració davant l'Audiència provincial de Barcelona. Passeig Lluís Companys 14-16.

En tots els casos convoquen Acció Autònoma i Solidaritat Antirrepressiva de Terrassa, amb el recolzament actiu de la CGT de Terrassa (que forma part de la campanya) i CGT de Rubí, junt a la secretaria d'Acció social de CGT de Catalunya.

mònica absolució. Gie dissolució