CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

PSC, UGT i CCOO afavoreixen la contractació en precari al Metro de Barcelona

Dimarts, 17 maig, 2011

La Direcció socialista del Metro, al costat de CCOO i UGT, manipula uns 60 treballadors amb recollides de signatures per a paralitzar una demanda contra la contractació il legal a Metro interposada per CGT.


El dia 5 de maig, uns 60 treballadors de Metro amb contracte temporal d'unes 400 hores anuals, van acudir al Comitè d'Empresa per lliurar signatures exigint la retirada del Conflicte Col.lectiu que la Secció Sindical de CGT va interposar contra l'Acord assolit en el Tribunal Laboral de Catalunya entre la majoria del Comitè d'empresa format per CCOO, UGT, CPT i Cimma i la Direcció de l'Empresa, que intenta legalitzar com CONTRACTES EVENTUALS PER ACUMULACIÓ DE TASQUES uns contractes que ja en el seu dia Inspecció de Treball i el Departament de Treball de la Generalitat van considerar que eren contractes per a treballs habituals i per tant INDEFINITS. De fet la Direcció va haver de fer indefinits el maig de 2010 als 86 treballadors que llavors es trobaven en condicions similars a les actuals.

És indecent que amb vanes promeses de contractes temporals en precari per a substitució de jubilació parcial (4 anys al 75%) el PSC-PSOE i els sindicats menys minoritaris, CCOO i UGT, empenyin a treballadors amb salaris inferiors a 400 € al mes a què exigeixin, en la seva desesperació, que es retiri una denúncia que els pot donar l'opció de ser INDEFINITS.

És indecent que el PSC-PSOE al metro s'hagi negat reiteradament a negociar una borsa de treball regulada i pública per cobrir els llocs de treball necessaris. En el seu lloc fa 4 anys van començar una contractació tan precària que relega a unes 80 persones a subsistir durant mesos o anys amb contractes temporals de 300/400 euros al mes sense més garantia de millora o continuïtat que la promesa del contracte de rellevista si no es se'ls valora negativament.

És indecent que, paral.lelament a això, s'estiguin produint reingressos a la cúpula directiva de persones que han estat cessades en diferents empreses públiques de la Generalitat (GISA, INCASOL, etc.), Per als quals s'han creat llocs inventats amb sous astronòmics.

El judici contra aquest acord que considerem en forma i contingut il legal se celebrarà el proper dimarts 17 de maig en el Jutjat social nº 9 de Barcelona situat al c/Girona 2 a les 12h.

Secció Sindical CGT Metro Barcelona

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció